Därför syns prins William utan sin vigselring – beslutet i kulisserna: ”Han är inte…”

Prins William syns utan sin vigselring – men prinsessan Kate har sin på fingret.
Här är orsaken till splittrade intrycket från kungligheterna.

Det har minst sagt varit en turbulent tid i den brittiska kungafamiljen på sistone.

I början av året kom först beskedet att kung Charles drabbats av cancer och tvingats genomgå behandling. Det hela uppdagades efter att kungen varit på ett läkarbesök för prostataförstoring – men hovet har inte gått ut med vilken slags cancer det rör sig om.

”Han är positivt inställd till behandlingen och ser fram emot att återuppta sina plikter så snart som möjligt”, skrev hovet i ett uttalande .

Och några veckor innan beskedet om kungen lades Kate Middleton, prins Williams hustru och Storbritanniens blivande drottning, in på sjukhus.

Kate var inskriven på privatsjukhuset The London Clinic efter att ha genomgått en bukoperation. Hon fick återvända hem efter cirka två veckor på sjukhus, och återförenas med sin familj på hemmaplan.

Samtidigt har det i Storbritannien blossat upp en stor förvirring efter att en först till synes nytagen bild på Kate med familjen publicerats i sociala medier. Flera bildbyråer uppgav just detta.

Men senare kom Kate med en förklaring.

”Likt många amatörfotografer experimenterar jag då och då med redigering. Jag vill be om ursäkt för all förvirring som familjefotografiet vi delade igår orsakat,” skrev Kate på Instagram i en Story.

Därför bär inte William vigselring

Samtidigt som Kate varit på sjukhus har William stretat på i det offentliga och arbetat för kungahusets räkning.

På bilder från olika tillställningar kan man se att prinsen inte bär någon bröllopsring på sitt finger. Det gör dock Kate.

Och det finns en förklaring till detta.

Enligt Hello Magazine togs det ett beslut redan inför parets vigsel 2011, att William inte skulle bära några smycken. Det var faktiskt ”bara” Kate som fick en ring på den där sagolika bröllopsdagen för 13 år sen.

Hovkällor har tidigare uppgett för Mirror att det är Williams eget beslut.

– Han är inte en som är för smycken. Han har aldrig burit några. Han bestämde sig för att han inte ville ha en nu. Allt beror på personliga preferenser, sade källan till tidningen enligt Hello.

Men andra experter hävdar annorlunda.

– Även om det är traditionellt för kungliga kvinnor att bära både en förlovningsring och en vigselring efter att de har gift sig, har det aldrig varit traditionellt för kungliga män att bära en. Det är därför prins Philip och prins William inte bär en sådan. Jag tror att när man har ett bröllop som ses av miljoner så vet alla att du är gift, sade kungliga experten Eloise Parker till magasinet Marie Claire 2018.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev