Därför väcker svenska jultraditionen i kungafamiljen uppståndelse – viktiga beslutet för barnen

Den svenska kungafamiljen håller hårt på sina traditioner vid jul. Detta har kommit att uppmärksammas även internationellt.

Så firar medlemmarna i kungafamiljen traditionellt sina jular.

Vi är mitt i december och för många av oss innebär det en ganska hektisk tid full med julstök, julbak och att hälsa på släkten här och var i landet.

Även kungafamiljen har fullt upp så här års med Nobelfirande, mottagande av den Svenska akademien, Luciatåg och mycket annat.

Men när själva julhelgen närmar sig så tar även kungligheterna en välförtjänt paus för att fira julen tillsammans.

Kungliga jultraditionerna

Under julen så har de en hel del traditioner som de håller hårt på. Till exempel så får någon ur kungafamiljen alltid ta emot årets julgranar av Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), vilket varit en tradition sedan 1960-talet.

Julgranar hos kungafamiljen
Foto: Anders Wiklund/TT

Den brittiska nyhetssajten Royal Central har uppmärksammat de kungliga traditionerna och det verkar som att det är traditioner som fascinerar även utomlands.

Exempelvis så besöker prins Carl Philip och prinsessan Sofia varje år den årliga julkonserten ”Jul i Vasastan” som sätts upp i Gustaf Vasa Kyrka.

På julafton och juldagen så samlas hela kungafamiljen för att fira jul tillsammans på Drottningholms slott. Exakt hur de firar är det ingen annan än de själva som vet då det hålls mycket privat. På juldagen håller även kung Carl XVI Gustaf sitt årliga jultal som sänds i tv.

Traditionen med Estelle och Oscar

Hemma hos kronprinsessan Victorias familj så har även de en tradition som de följer varje år och som blivit omskrivet i media internationellt.

Kronprinsessans familj släpper nämligen alltid en film på deras julfirande där de julbakar, åker kälke, klär granen och mycket annat som hör julen till.

Vad fint att vår kära kungafamilj håller i sina traditioner!

LÄS MER: