Därför missar prinsessan Sofia svärmor drottningens stora firande – hovets ord om beslutet

Det har varit ett mycket händelserikt år för den svenska kungafamiljen och nu har det snart kommit till sitt slut. Men först ska drottning Silvia fira sin 80-årsdag.

Bland annat ska detta uppmärksammas med en konsert. Något prinsessan Sofia dessvärre kommer att missa.

Här är anledningen bakom beslutet.

Kungafamiljen har minst sagt haft ett riktigt spännande år med många firanden i kalendern.

Kungen har firat 50 år på tronen, prins Daniel har fyllt 50 år, och 500-årsminnet av valet av Gustav Vasa till Sveriges kung har firats.

Men inte nog med det.

Drottning Silvia fyller 80 år

Drottning Silvia fyller också 80 år den 23 december, något som självklart ska uppmärksammas.

STOCKHOLM 20171204 Drottning Silvia i samband med utdelandet av Prins Carl-medaljen p Stockholms slott. Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050

För att fira drottningen kommer en rad olika evenemang anordnas.

Den 29 november är det styrelsemöte för stiftelsen World Childhood Foundation, som drottningen grundat.

– Det avslutas med en middag på kungliga slottet, och här kommer också födelsedagen att firas, har Hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Aftonbladet.

Lilla Akademin hyllar drottningen

Dagen därpå är det dags för konsert där Lilla Akademin hyllar drottningen, och då är även alla hennes stiftelser inbjudna.

Självklart finns då Kungen vid sin hustrus sida, och även prins Carl Philip och prinsessan Madeleine kommer vara på plats.

Därför dyker inte prinsessan Sofia upp

Men prinsessan Sofia kommer inte medverka.

– Hon är ju inte med i någon styrelse av drottningens stiftelser, så det är rätt naturligt att hon inte är med. Det har en förklaring, säger Margareta Thorgren till Svensk dam.

STOCKHOLM 20191127 Prinsessan Sofia närvarar vid Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors (MUCF) rikskonferens och seminariet Ungas inflytande på Folkets Hus. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Kronprinsessparet kommer inte heller kunna medverka, då de åkt på resa till London. Och Chris O’Neill stannar hemma i USA medan prinsessan Madeleine kommer på besök.

– Prinsessan Madeleine reser hem ensam till det här styrelsemötet. Det är den 29 och den 30 november, därefter åker prinsessan tillbaka hem igen, säger Margareta Thorgren till tidningen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev