Fem år efter kungliga bröllopet – så här ser prinsessan Sofias stolta föräldrar ut i dag

Den 13:e juni 2015 gifte sig prinsessan Sofia med sin älskade prins Carl Philip. Sedan dess har paret fått två söner, prins Alexander och prins Gabriel.

När Sofia gifte in sig det svenska kungahuset blev det så klart stora rubriker. Och ända sedan dess har den glada dalkullan gett massor av god reklam för vår kungafamilj.

Nu senast skapade prinsessan rubriker i medier även utomlands då hon valde att gå in och arbeta frivilligt i sjukvården på Sophiahemmet.

Foto: Bengt Nyman/Wikimedia commons

”Inom ramen för ”beredskapslyftet” är jag nu placerad på en av sjukhusets vårdavdelningar där jag tillsammans med andra nyutbildade kollegor stöttar och avlastar vårdpersonalen med olika uppgifter, bland annat omsorg av patienter och städning”, skrev prinsessan Sofia på Instagram-kontot ”Prinsparet” som hon sköter tillsammans med sin make prins Carl Philip.

Sofia firade 5-årig bröllopsdag med Carl Philip

I slutet på förra veckan, närmare bestämt i lördags, firade Sofia 5-årig bröllopsdag med sin prins.

”Ibland kommer varje människa till ett avgörande val; ett val som avgör hela ens framtid och som handlar om vem man är och framför allt vem man vill vara. Och ofta kräver det mod. Mod att inte välja den lätta vägen bara för att den är lätt, utan mod för att stanna på den svåra vägen för att den är rätt.” skrev prinsparet på sin bröllopsdag på Instagram.

Där de också delade med sig av ett antal privata fotografier från den där magiska bröllopsdagen sommaren 2015. I fotoalbumet som går att se i deras inlägg här nedan skymtar bland annat brudens far förbi.

Visst är det en härlig bild på brudens stolta far och Sofia? Den är tagen utav hovfotograf Erika Gerdemark och nu är första gången vi får se den, via prinsparets Instagram-konto.

Foto: Erika Gerdemark/@prinsparet Instagram

Så här såg det ut efter bröllopsmiddagen i Vita Havet på kungliga slottet på bröllopsdagen.

Prinsens mor och far, drottningen och kungen, samt brudens föräldrar Erik och Marie Hellqvist strålade glada i kapp inför fotograferna.

STOCKHOLM 20150613 Drottning Silvia, Erik Hellqvist, Marie Hellqvist och kung Carl XVI Gustaf vid dansen i Karl XI:s galleri efter bröllopsmiddagen i Vita Havet på Kungliga slottet. Foto: Anders Wiklund / TT

Året var 1991 då hela familjen Hellqvist flyttade upp till Älvdalen i Dalarna. Där växte Sveriges blivande prinsessa upp bland dalahästar och massor av grönska i det vackra landskapet. Prinsessans yngste son Gabriel är förövrigt hertig av just Dalarna.

Sofia är dotter till Erik Hellqvist, 71, och Marie Hellqvist, 63. Hennes pappa föddes i Danmark av svenska föräldrar, och hennes mamma är född i just Älvdalen. Prinsessan har också två syskon som också setts på stora kungliga tillställningar – Lina och Sara.

Det här är den senast tagna bilden på Sofias föräldrar, som liksom dottern närvarade när den nya Älvdalsskolan invigdes.

ÄLVDALEN 2019-11-29 Prinsessan Sofias föräldrar Marie Hellqvist och Erik Hellqvist tittar på ett uppträdande i Älvdalsskolan i samband med invigningen av nya Älvdalsskolan i Älvdalen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Det var en mycket viktig dag för deras dotter som invigde den nya skolan.

”Det visar att bygden satsar på sina barn och unga och det gör mig stolt!”, skrev Sofia då.

Dela gärna vidare om du också är stolt över vår fantastiska prinsessa!