Harry stoppad av William – därför får inte prinsen återvända till kungahuset: ”Noll procents chans”

Under den senaste tiden har världens blickar riktats mot det brittiska kungahuset till följd av kung Charles hälsobesked.

Prins Harry har en önskan om att återvända tillfälligt till det brittiska kungahuset, men de planerna stoppas.

Det var tidigare i februari som den tråkiga nyheten om att kung Charles fått en cancerdiagnos spreds över världen.

Cancern upptäcktes i samband med att Charles genomgick behandling för en förstorad prostata. Exakt vilket typ av cancer det rör sig om är inte känt, men enligt uppgifter ska det inte röra sig om prostatacancer.

I samband med att nyheten kom ut så valde prins Harry att direkt flyga från Kalifornien till London för att möta sin far. Men det blev ett kort möte och Harry återvände till USA redan efter ett dygn i England.

Nu när Charles genomgår behandling för cancern så ska Harry ha planer på att återvända till England tillfälligt för att hjälpa till med de kungliga arbetet, vilket The Times rapporterat om.

Harry stoppas från att återvända

Men källor till The Telegraph och The Mirror vittnar om att det inte är möjligt för Harry att återvända till kungahuset.

Vad som diskuterats mellan William och kungen är privat, men det står fullständigt och kategoriskt klart att William inte skulle låta Harry återvända”, säger en källa till The Mirror.

Om någon kommer att ta sig an mer ansvar kommer det vara William och det finns inte ens på agendan just nu. Hans fokus är på kungens hälsa, familjen och vad som är bäst för monarkin. Det är noll procents chans att Harry kommer tillbaka på något vis.

Under de senaste åren har det varit stormigt mellan Harry, hustrun Meghan och kungahuset. Sedan paret valde att lämna sina kungliga ämbeten och flytta till Kalifornien har kontakten varit minimal.

Relationen har inte blivit bättre efter att Harry släppte sin självbiografi ”Den andre”, där han avslöjar flera hemligheter om sina kungliga familjemedlemmar. Därför är det extra svårt för Harry att kunna göra en comeback till kungahuset.

Därför stoppas Harry

Men det finns även en annan faktor som är avgörande för Harrys framtid i kungahuset. Och det har att göra med ett avtal som han och Meghan fick komma överens med kungahuset om när de valde att lämna kungahuset.

Avtalet från Sandringham är klart och tydligt och kungens sjukdom har inte ändrat på det”, säger en källa till The Telegraph.

Så tråkigt att Harry inte får komma tillbaka. Det hade kanske varit en möjlighet för familjen att återförenas igen och lämna det som varit bakom sig.