Därför var mötet mellan Charles och Harry så kort – prinsen lämnade England efter bara ett dygn

Direkt när prins Harry fick reda på att pappa Charles fått en cancerdiagnos så flög han från USA till England.

Men det blev ett väldigt kort möte.

Nu framkommer anledningen till varför de endast sågs under en så kort stund.

I måndags så kom nyheten ut om att kung Charles III blivit diagnosticerad med cancer.

Det var under en behandling för en förstorad prostata som läkarna upptäckte Charles cancer. Hovet har ännu inte gått ut med vilken typ av cancer det handlar om, men det ska inte röra sig om prostatacancer.

Innan det brittiska hovet meddelade allmänheten om konungens hälsotillstånd så såg Charles till att meddela sin familj först. Han ska också ha tagit kontakt med sonen Harry, som på måndagsnatten satte sig på ett plan från Los Angeles till London. Hustrun Meghan Markle och barnen Archie och Lilibet stannade dock hemma.

Harry och Meghan relation till övriga kungafamiljen är som bekant inte den bästa. Detta efter att de dragit sig ur sina kungliga ämbeten och tagit avstånd från familjen.

Sågs i trekvart

Detta till trots så valde alltså Harry att flyga den långa vägen till London för att möta sin far. Och det blev inte ett särskilt långt möte.

På tisdagen så sågs Harry och Charles på det kungliga residenset Clarence House i London. Enligt uppgifter så var Harry där i omkring 45 minuter innan Charles flögs vidare till residenset Sandringham House.

Kung Charles
Foto: Frank Augstein/AP

Därför blev mötet så kort

Orsaken till blixtvisiten ska vara att Charles redan under måndagen påbörjade sin cancerbehandling, vilket ska ha gjort honom mycket trött.

Så vi vet att han började sin behandling i måndags, vi förstår att han hade en procedur då för sin cancer och genomgången var att han kände sig ganska trött. Jag är säker på att Harry skulle ha älskat att spendera mycket mer tid med honom, men han är ganska respektfull mot sin pappa som går igenom sin behandling”, berättade Sunday Times hovreporter Roya Nikkah i morgonprogrammet Good Morning Britain.

Under sin vistelse så övernattade inte heller Harry på något av de kungliga residensen, istället ska han ha bott på ett lyxhotell i London. Redan på onsdagen, omkring 25 timmar efter att han landat, så sågs Harry på flygplatsen Heathrow redo att flyga hem till Kalifornien igen, vilket bland annat Vanity Fair rapporterat om.

Hoppas att Charles får tillfriskna så snart som möjligt! Och hoppas även att Harry kan börja bygga upp en bra relation med sin pappa igen.

LÄS MER: