Harrys första ord efter besöket hos Charles i England – därför valde han att inte prata om sin pappa

Prins Harry dök nyligen upp i offentligheten och höll sitt första tal sedan han besökt sin cancersjuka far i England.

Men han nämnde inte sin far en enda gång under sitt offentliga framträdande.

Det var i måndags förra veckan som det blev känt att kung Charles III fått en cancerdiagnos.

Cancern upptäcktes då han genomgick behandling för en förstorad prostata. Det är ännu inte känt vilken typ av cancer Charles har, men det ska enligt uppgifter inte röra sig om prostatacancer.

Samma kväll som hovet skickat ut nyheterna om konungens diagnos så satte sig Harry på ett flygplan och flög från Kalifornien till London. Där mötte han upp sin far på det kungliga residenset Clarence House.

Men mötet blev kort. I endast 45 minuter så ska Harry och Charles ha mötts. Det var det första formella mötet mellan far och son sedan drottning Elizabeth II begravdes.

Efter mötet mellan Harry och Charles så flögs Charles till Sandringham House för att vila. Harry övernattade på ett lyxhotell i London innan han dagen därpå flög den långa resan tillbaka hem till Kalifornien igen – efter endast ett dygn i England.

Harrys första ord efter besöket i England

Bara 24 timmar efter att Harry landat i Los Angeles så klev han på ett nytt flygplan – denna gång till Las Vegas.

Där var han nämligen med och delade ut ett pris på ”Walter Payton Man of the Year award”, som är en gala för profiler inom amerikansk fotboll.

Men inte en enda gång under sitt tal på galan så nämnde prins Harry sin far eller sitt besök till England. Det var kanske inte så konstigt då hans framträdande tog plats under ett sport-evenemang. Men något ord om Charles kunde han ha sagt kan man tycka.

Istället skämtade han lättsamt om skillnaderna mellan amerikansk fotboll och den mer brittiska varianten – rugby. Därefter delade han ut pris.

I spelaren nedan kan du se hur det såg ut när Harry talade på galan:

Undrar om vi kommer att få höra Harry berätta något om besöket i England framöver.

Hoppas i varje fall att det var ett givande möte som Harry hade med sin far kung Charles.