Hovets tråkiga besked om Daniel – prinsen följer inte med Victoria till stora festen

Prins Daniel har i över 20 år troget stått vid kronprinsessan Victorias sida i vått och torrt.

Men lagom till de stora festligheterna så tycks det som att Daniel kommer att lysa med sin frånvaro – han har nämligen andra planer.

Det har nu gått 23 år sedan Victoria och Daniel träffades för första gången. De träffades på Daniels gym och snart slog kärleken gnistor om dem.

Sedan dess har de gift sig och fått två fantastiska barn. Numera bor hela familjen på det anrika Haga slott.

Tillsammans så delar Victoria och Daniel inte bara fritiden ihop, de arbetar även nära varandra.

Ofta så deltar båda två tillsammans under invigningar, statsbesök och andra typer av ceremonier. Deras schema är inte sällan ganska hektiskt.

Hittills i år har de gjort flera besök. Bland annat har de rest till San Francisco och besökt flera organisationer tillsammans.

Men förstås har de även en hel del separata uppdrag. Prins Daniel är exempelvis aktiv inom sina organisationer ”Generation Pep” och ”Prins Daniels Fellowship”. Victoria å sin sida har också egna uppdrag, bland annat besökte hon för ett tag sedan Bangladesh för ett statsbesök.

Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Estelle, Prins Oscar, Prins Daniel
STOCKHOLM, SVERIGE 20240312 Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel firar Victorias namnsdag på inre borggården på Stockholms slott. Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10080

Prins Daniel missar festen

Den 21 maj så är det dags för den årliga och prestigefyllda prisutdelningen av Polarpriset.

Men enligt hovet så kommer inte Daniel att finnas vid Victorias sida under festligheterna. Anledningen bakom är hittills okänd.

– Tyvärr har prins Daniel inte möjlighet att delta på årets polarpris. Anledning är en programkrock med ett annat uppdrag, som hovet kommer att uppdatera i kalendern inom kort, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Inte heller förra året deltog Daniel på Polarpriset. Däremot dök Victoria, Carl Philip, Sofia, Kungen och drottning Silvia upp. Även i år väntas de delta i prisutdelningen.

Tråkigt att Victoria inte får sällskap av Daniel i år heller!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev