Madeleines nya bakslag med Chris – därför lyckas de inte sälja huset i Florida: ”Det är helt enkelt…”

Prinsessan Madeleine och hennes familj skulle ha flyttat tillbaka till Stockholm i somras. Så har det inte blivit.

Hon och maken Chris O’Neill har nämligen inte lyckats sälja sitt nuvarande boende i Florida – trots att de sänkt priset på villan.

Det är säljhysteri på bostadsmarknaden i USA just nu.

Svensk Damtidning skriver att det enligt amerikanska mäklarsajten Realtor är rekordhöga prislappar på bostäder runtom i landet. Många amerikaner har därför valt att sälja sina fastigheter.

Några som däremot inte fått uppleva glädjen av att fullborda en affär är prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
Chris O’Neill, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia. Foto: Claudio Bresciani/TT

Flytten har skjutits upp

Tanken var att familjen, med de tre barnen Leonore, Nicolas och Adrienne, skulle ha flyttat hem från USA efter många år i Nordamerika. Madeleines gamla lägenhet i Hovstallet i Stockholm får däremot vänta ett tag till.

En flytt har ännu inte blivit av då saker har dragit ut på tiden.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen i somras.

Säljs nu för lägre pris

Däremot kan varken Madeleine, Chris eller hovet dementera att familjen faktiskt försökt att sälja sin villa i Florida i över två månader, utan att någon nappat på objektet.

Har till och med tagit bort lyxhuset i Pinecrest från mäklarsajterna för att senare lägga upp det igen till ett lägre pris. Det har ändå inte gett något resultat.

Vem som helst kan däremot inte köpa huset. Det kostar nämligen 79,2 miljoner kronor – 3,8 miljoner mindre än från början.

Det finns en anledning till att paret inte får några hugg från potentiella köpare. Trots att det är bra tider för säljare tar det längre tid än någonsin att slutföra affärerna.

På dagens glödheta säljarmarknad blir bostäder uppsnappade av köpare snabbare än någonsin. Men även i detta bästa fall kommer det att ta minst en månad, mer typiskt tre månader, för säljare att förbereda sitt hem och avsluta affären”, skriver sajten Realtor.

– I vår undersökning av bostadssäljare våren 2022 rapporterade 2 av 5 nya säljare att det tog mer tid än väntat, säger Realtors chefsekonom Danielle Hale.

Lycka till med husförsäljningen, Madeleine och Chris. Vi vill se er i Sverige snart igen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev