Nya bilden på drottning Silvias ”förvandling” som förvirrar svenska folket

Nya bilden på drottning Silvia har förvirrat delar av svenska folket.
Det finns dock en rimlig förklaring bakom det omtalade fotot – och Silvias ”förvandling”.

Det var i förra veckan som kungaparet och kronprinsessparet höll ett videomöte med representanter från svensk läkemedelsindustri. Detta med anledning av att statschefen skulle bli informerad om hur covid-19-pandemin påverkar företagen i branschen.

”Under mötet informerades Kungaparet och Kronprinsessparet om läget i branschen och hur företagens forskningsverksamhet har påverkats av pandemin”, skriver hovet i ett inlägg i sociala medier.

Fotot har förstås fått många att reagera och tycker att det är bra att kungafamiljen är engagerade i vaccinfrågan.

Men det finns också en lite mer lättsam detalj som väckt människors nyfikenhet på drottning Silvias frisyr.

Det är det här fotot som har gjort en hel del av hovets fans på sociala medier lite förbryllade, vilket sajten Hänt var först med att uppmärksamma.

”Ursäkta, men har drottning Silvia håret utsläppt? Ser lite konstigt ut…”, skriver en av kungahusets följare på Instagram.

Det tycks som att många tror att drottningen har gjort en förändring i form av frisyren.

”Silvia är jättesöt i sitt utsläppta hår”, skriver en annan användare i kommentarsfältet.

”Hon kanske väljer att inte gå till frissan?” spekulerar en annan i dessa coronatider.

Men de har förstås fel.

Sanningen bakom nya bilden på drottningen – därför luras vissa

Tittar man lite närmare på bilden så avslöjas sanningen ganska snart. Det kan uppfattas som en så kallad optisk illusion.

Foto: Instagram

I själva verket är det en krage som pryder drottningens axlar – inte hår.

”Det är en krage på koftan, därför ser det konstigt ut”, skriver en följare i kommentarsfältet på kungahusets Instagramsida.

Många väljer också att skicka sina hälsningar till drottningen – som nyligen var med om en fallolycka i hemmet.

”Vår fina drottning med ena armen gipsad. God bättring”, skriver en följare.

Kunde du se att det var en krage på bilden, eller trodde du också att det var drottningens utsläppta hår? Skriv gärna en kommentar – var ärlig nu – och dela inlägget för att utmana dina vänner.

STOCKHOLM 20201012 Drottning Silvia Kungaparet besökte under måndagen Stockholms län för att se hur det har påverkats av Covid-19. Bland annat besökte man Karolinska institutet och command center vid Karolinska universitetssjukhus i Solna. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20201012 Drottning Silvia Kungaparet besökte under måndagen Stockholms län för att se hur det har påverkats av Covid-19. Bland annat besökte man Karolinska institutet och command center vid Karolinska universitetssjukhus i Solna. Foto: Claudio Bresciani / TT