Silvias intima kärlekshandling till kungen – här fångas ömma gesten av tv-kamerorna

Ett ömt kärleksbevis – inför direktsändande tv-kameror.
Här är Drottning Silvias varma stöd till kungen, efter 44 år som gifta.

Sommaren 1972 slog det för första gången kärleksgnistor om kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. På sommar-OS i München träffades det blivande svenska kungaparet, och sedan dess har de varit ett riktigt superpar.

Några år senare, närmare bestämt 1976, berättade de att de planerade att gifta sig – och bröllopsfeber bröt ut i landet. I den uppmärksammade SVT-intervjun fick svenska folket för första gången lära känna sin nya drottning. ”Det sa klick”, förklarades det när kungen och drottningen slagit sig ned i den till synes obekväma gröna soffan i Sibyllas våning.

”Drottningen har betytt kolossalt mycket”

I 48 års tid har det pirrat mellan vårt kungapar och de har som bekant fått flera barn och barnbarn under den tiden. De vigdes i Storkyrkan i Stockholm den 19 juni 1976, och har därmed varit gifta i 44 år!

I tv-dokumentären ”40 år som kung” hyllade kungen sin älskade drottning.

– Drottningen har betytt kolossalt mycket som en samlevnadspartner, berättade kung Carl Gustaf.

LÄS MER: Kungen avslöjar ”badrumstricket” med drottningen

Det är också självklart för drottningen att stå vid kungens sida då de företräder kronan i officiella sammanhang. Ett sådant är riksmötets öppnande – som inträffar varje år i september då Sveriges riksdag ska öppna efter sommaren.

I år blev det förstås väldigt speciellt, till följd av coronapandemin. Betydligt färre riksdagsledamöter fick ta plats i salen, liksom färre medlemmar av kungafamiljen. Tidigare år har även exempelvis kronprinsessan Victoria och prins Daniel också medverkat, men i år blev det ”bara” kungaparet.

Kärleksgesten framför tv-kamerorna

När kungen och drottningen anlände till riksdagshuset i Stockholm på tisdagseftermiddagen togs de som brukligt emot av talmannen Andreas Norlén.

Foto: SVT

När kungaparet sedan välkomnades in i den svenska demokratins högborg, visade drottningen upp en ömmande sida för sin make, Sveriges konung.

LÄS MER: Kungen utsatt för protest – som tittarna inte fick se i SVT

Kungaparet gick först in i byggnaden.

Foto: SVT

Sedan verkar det som om kungen utbytte några ord med drottningen. Då bestämde hon sig att för en stund bryta den lite stela och strama tillställningen.

Foto: SVT

För plötsligt lade drottning Silvia ömt sin arm i kungens – och höll fast.

Foto: SVT

När de sedan fortsatte uppför trapporna, med bland andra statsministern och talmannen efter sig, höll Silvia kvar armen inför SVT:s tv-kameror som sände direkt.

Foto: SVT

Närhet och kärlek från drottningen. Ett ömt litet kärleksbevis och stöd till kungen inför det tal som han lite senare skulle hålla i riksdagen.

Foto: SVT

I sitt tal i riksdagen tog kungen förstås upp coronapandemin, och räknade upp de tusentals offer som avlidit i Sverige.

”Pandemin har försatt Sverige och världen i ett läge som ställer krav på oss alla. Vi behöver anpassa oss, tänka om och finna nya vägar framåt. Det har Sverige alltid gjort. Och det görs också i dag”, sade kungen.

Dela gärna vidare inlägget och skriv en kommentar!