Tittarnas vrede – efter orden till prins Daniel i Nyhetsmorgon: ”Oförskämt”

TV4-tittarna har ilsknat till – efter ett inslag med prinsen i Nyhetsmorgon.

Det var i mitten på förra veckan som prins Daniel agerade så kallad ”flygande reporter” ute på fältet i TV4:s Nyhetsmorgon. I tv-studion satt programledarna Jenny Alversjö och Steffo Törnquist och kopplade upp sig mot prinsen som fanns på plats vid en skola i Tärnsjö för att rapportera om ungdomars hälsa, vilket även Hänt rapporterat om.

– Jag tror att vi vuxna är viktiga förebilder och jag tror att vi måste se till så att barnen exponeras för fysisk aktivitet i skolan, inte bara i idrottslektionerna, utan att man får in fysisk aktivitet naturligt, säger prinsen i Nyhetsmorgon.

Han fick då möjlighet att tala om sitt eget engagemang i organisationen Generation Pep, som är en icke vinstdrivande organisation och arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

I sändningen förklarar han att ungdomar av i dag rör på sig för lite, och att han tror det handlar om att vara ett gott exempel själv.

Efter några minuter är inslaget på väg att ta slut. Då tackar Jenny prinsen för hans insats i kanalen som flygande reporter.

– Vilken utmärkt flygande reporter prinsen varit! Du är varmt välkommen att fortsätta det uppdraget, säger Jenny lite skämtsamt.

Prinsen svarar då med ett leende på läpparna – men blir avbruten mitt i en mening:

– Ja, jag vet liksom inte var jag har blicken någonstans och kameran är åt alla möjliga olika håll så jag vet inte riktigt hur det ser ut det här… Men jag tackar er för att ni uppmärksammar den här dagen och jag hoppas…, säger prinsen innan de avbryter honom från studion.

Då säger programledarna plötsligt:

– Lycka till med dagen nu, prinsen, säger Jenny Alversjö.

– Du pratar för länge. Hej då!, säger Steffo Törnquist och skrattar och tittarna får se hur prinsen måste avsluta.

Efteråt har tittare hört av sig till TV4 via Facebook för att framföra kritik mot att prinsen avbröts i sändningen.

Prins Daniel var i dag flygande reporter! 😁 På Tärnsjö skola pratade prinsen om jobbet med Generation Pep, som vill få…

Posted by Nyhetsmorgon on Thursday, 31 January 2019

”Oförskämt att avbryta Prins Daniel! Bjuder man in honom till att rapportera så låt han tala till punkt!”, skriver en upprörd tittare.

”Oförskämd kommentar av Steffo på slutet av en fin intervju av Prins Daniel- ”du pratar för mycket” opassande”, skriver en annan.

Här kan man se inslaget. Vad tycker du om det hela? Skriv gärna en kommentar och dela med dig.

10 senaste vinnarna i Melodifestivalen: