Victorias ärliga ord om känslosamma avslutet: ”Det känns vemodigt”

Slutet är här.
Kronprinsessan har gjort vad hon har velat och har nu starka känslor kring avslutet.
– Det kommer att bli lite tomt, säger Kronprinsessan till tidningen Svensk dam.

När kronprinsessan Victoria fyllde 40 önskade hon sig landskapsvandringar i present. Det fick hon – nämligen 25 stycken, en i varje landskap.

Så under hösten 2017 inledde kronprinsessan sina vandringar genom Sverige då hon startade i Västergötland.

Syftet med alla marscher är att kronprinsessan vill uppleva olika delar av Sverige under olika årstider, naturen och människorna som lever på platserna.

– Jamen det är ju så härligt med alla dessa möten. Och titta på alla blommorna som jag har fått. Det är verkligen rörande, säger kronprinsessan till Svenskdam.

Men plötsligt kom ett uppbrott som gav kronprinsessan starka känslor.

Kronprinsessan Victoria landskapsvandrar i Gästrikland.
GÄVLE 20190607
Kronprinsessan Victoria landskapsvandrar i Gästrikland.
Foto: Christine Olsson / TT

Victoria om det stora avskedet: ”lite tomt”

Men nu tar hon avsked. Efter den 12 juni har kronprinsessan vandrat färdigt och gjort närmare 50 mil till fots. Avslutet blir Dalarna, som vandras tillsammans med prinsessan Sofia – Dalarna är ju Sofias son prins Gabriels hertigdöme.

– Det kommer att bli lite tomt. Ja, lite vemodigt faktiskt! Det har ju varit ett fantastiskt sätt att få uppleva Sveriges rika och skiftande natur, samtidigt som jag har haft det så trevligt. Sedan har det varit väldigt givande, och väldigt lärorikt. Jag har lärt mig så mycket, säger kronprinsessan till Svensk dam.

Det lokala föreningslivet har haft en betydelsefull roll som kronprinsessan uppmärksammat i och med besöken och kronprinsessan önskar även att lyfta värdet av friluftsliv och rörelse.

– Ja, nu har vi lagt grunden till goda vandringsmöjligheter. Förhoppningsvis är det ju många fler som hittar ut till de här vandringslederna nu och det känns jättebra.

Så bra att kronprinsessan Victoria lyfter värdet av vår härliga natur! Dela gärna vidare om du står bakom hennes budskap.