Victorias nya beslut för familjen: ”Tar extra tid…”

Kronprinsessan Victoria har tagit beslutet med prins Daniel.
Nu berättar hovet vad som ligger bakom deras gemensamma riktning, uppger Expressen.

Det har varit en lång och intensiv höst för kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Uppdragen har avlöst varandra i rikets tjänst.

I förra veckan besökte Victoria Japan tillsammans med kung Carl XVI Gustaf i samband med kröningen av kejsaren Naruhitos. Detta beskrivs som ett mycket stort internationellt sammanhang och från början var tanken att drottning Silvia skulle följa med kungen till Asien – men i stället blev det Victoria.

LÄS MER: Därför följde Victoria med till Japan – och inte Silvia

Victoria strålade bredvid pappa kung Carl XVI Gustaf framför världens fotoblixtar.

View this post on Instagram

🇯🇵 I dag närvarade Kungen och Kronprinsessan när den 126:e Kejsaren av Japan officiellt tillträdde Krysantemumtronen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Det nya Kejsarparet, Kejsar Naruhito och Kejsarinnan Masako, har efterträtt Kejsar Akihito och Kejsarinnan Michiko, som i maj abdikerade av hälsoskäl. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kejsar Naruhitos tronbestigningsceremonier består av en rad olika ceremonier som hålls under året. Vissa av dessa är statsceremonier och andra av mer religiös art. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dagens ceremoni, kallad ”Sokuirei-Seiden-no-Gi”, var en statsceremoni under vilken Kejsaren officiellt tillkännagav för utländska och inhemska gäster att han bestigit tronen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under kvällen närvarade Kungen och Kronprinsessan tillsammans med andra utländska gäster vid en hovbankett, ”Kyoen-no-Gi”, under Kejsarparets värdskap i det Kejserliga palatset. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Under dagens högtidliga tillställningar bar Kungen Japans högsta orden: Kejserliga Krysantemumorden i kedja. Kronprinsessan bar, i band över bröstet, storkorset av samma orden. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Tronskiftet har även inneburit att man gått in i en ny period i den japanska tideräkningen. Den nya perioden kallas "Reiwa”, vilket ungefär betyder harmoni. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: SPA (1 och 2), Hiromi Johansson/Sveriges ambassad i Tokyo (3) och Imperial Household Agency (4)

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Även prins Daniel har haft ett fullspäckad schema på sistone – här tillsammans med svärföräldrarna vid Ingenjörsvetenskapsakademiens högtidssammankomst – och kungen utbringade ett hurra vid sitt tal.

Nästa vecka ska Victoria och Daniel resa gemensamt i kronans tjänst – då till Bosnien och Herzegovina.

Men nu väntar lite lugn och ro för Victoria och Daniel.

Det kungliga schemat kommer nämligen att vara tomt den närmaste tiden, och nu berättar hovets informationschef varför.

Victoria och Daniel ska nämligen vara med sina barn, prinsessan Estelle och prins Oscar.

Enligt hovet har kronprinsessparet tagit ett gemensamt beslut för den närmaste tiden.

MOTALA 2019-10-17 Kronprinsessan Victoria besöker Svensk Plaståtervinning i Motala och får se hur återvinningen av plast går till. Mattias Philipsson, VD för Svensk Plaståtervinning, visar runt och berättar om hur processen går till. Foto: Pontus Lundahl / TT

– Denna vecka har Sveriges skolor höstlov, numera kallat läslov. Det innebär att även kronprinsessparet tar extra tid för att vara tillsammans med barnen, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms uppger Expressen.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Nu gör de som många andra familjer i Sverige gör i dessa tider: De tar höstlov!

Och vi önskar dem så klart fina dagar tillsammans! Dela gärna vidare om du också vill göra det!

TV: 10 anledningar till varför vi älskar prins Daniel