Victorias och Daniels besked – presenterar nu den stora nyheten tillsammans

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel arbetar sida vid sida.

Nu presenterar de en stor och viktig nyhet – tillsammans.

Kronprinsessparet arbetar i dessa tider hemifrån. På grund av risken för smittspridning av det nya coronaviruset covid-19 sköter Victoria och Daniel den dagliga verksamheten i rikets tjänst från Haga slott.

Kronprinsessfamiljen har också varit med och spridit kunskap om pandemin. Med hjälp av ett videoklipp från Haga ville kronprinsessfamiljen sprida kunskap – om vikten av att tvätta händerna extra noggrant i dessa tider.

Prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4, uppmärksammade detta på Världsvattendagen i hemmet – och Victoria fotograferade.

Den nuvarande situationen i världen medförde också att Victorias traditionsenliga namnsdagsfirande på borggården vid Stockholms slott fick ställas in. I stället skickade kronprinsessparet sina hälsningar med fotografier från Stockholms slott. Victoria fick ta emot blommor från Försvarsmakten i Östra valvet på Stockholms slott den 12:e mars.

STOCKHOLM 20200312 Kronprinsessan Victoria firar sin namnsdag tillsammans med prins Daniel med att ta emot blommor från Försvarsmakten i Östra valvet på Stockholms slott. Foto: Jessica Gow / TT

Här visar Victoria och Daniel upp stora nyheten – i sitt viktiga arbete tillsammans

På tisdagen kunde Victoria och Daniel vara glada över att tillsammans presentera en stor nyhet i deras arbete för barns hälsa. Det var år 2016 som organisationen Generation-Pep (GEN-PEP) lanserades för att främja barn och ungdomars hälsa genom att sprida information.

De deltog gemensamt i ett seminarium – digitalt, förstås – om årets Pep-rapport. Nu finns det att läsa för alla här.

”Den 31 mars släpptes rapporten, och är en av de mest heltäckande granskningarna av barn och ungas hälsa i Sverige. Rapporten visar att endast 14 procent av de barn och ungdomar som ingått i studien rör på sig i den utsträckning de behöver, samt äter tillräckligt mycket av det som kroppen mår bra av”, skriver hovet på sociala medier.

I Sverige rör sig de flesta barn och ungdomar för lite, och om detta kan man ta del av i rapporten.

Dela gärna vidare för att sprida Victorias och Daniels budskap vidare! Barn och ungdomars hälsa är så viktigt!