Christer Sjögren bryter tystnaden – då drar sig dansbandskungen tillbaka för gott: ”Bäst att vara realist”

Christer Sjögren är en av våra absolut största dansbandskungar som i över 50 år har stått på otaliga scener.

Just nu är han aktuell med Vikingarnas sista turné någonsin.

Nu har Christer Sjögren gett sitt besked om framtiden.

Christer Sjögren, 73, är värmlandsgossen med den fantastiska sångrösten. Genom åren har han trollbundit publiker i så väl folkparker som på konserthus.

Stjärnans karriär började redan när han som 14-åring startade ett band hemma i Hagfors. Det var fyra år senare som framgångarna för Christer skulle börja komma på riktigt. 1968 blev han värvad till dansbandet ”Pelles” i Mariestad. Sedan dess har musikkarriären varit säkrad.

Mest känd är Christer förstås som sångare i dansbandet ”Vikingarna”. Året var 1978 när han blev medlem i Vikingarna. Och tillsammans med dem så har han fortsatt att sjunga fram tills i dag, samtidigt som han haft sin solokarriär parallellt.

Sista turnén med Vikingarna

Just nu är Christer Sjögren ute på en avskedsturné med Vikingarna. Turnén går runt hela Norden.

2004 så tog Vikingarna en paus efter en avskedsfest i Arvika. 12 år senare så dök de plötsligt upp igen.

– Det var en fråga som återkom under flera år, och vi tackade konsekvent nej. Det kändes helt enkelt som en alldeles för stor apparat att starta upp igen. Men så presenterade Thomas Deutgen ”Tack för dansen” och planen på att vi skulle spela tillsammans igen – bara för en kväll, säger Christer Sjögren till Kristianstadsbladet och fortsätter:

– Det var ju så roligt att återupptäcka hur många hits vi hade. Sedan, när pandemin kom, fick vi stänga ner butiken ett tag, men nu kör vi i alla fall den här fantastiska turnén.

Vikingarna
Foto: Jenni Ahlbäck

Christer Sjögrens besked om framtiden

Avslutningsturnén heter ”The Final Tour” och går till många platser runt om i Norden. Men Christer avslöjar för Kristianstadsbladet att det kanske kan bli mer.

– Vi har fått förfrågningar som gäller nästa år också. Det var en del som aldrig hanns med på grund av pandemin, så diskussioner om 2024 pågår. Men, ja visst är detta finalturen. Vi är ju pensionärer.

Christer ger även sitt besked om när han tänkt gå i pension.

– Bäst att vara realist. Inte ens jag kan hålla på i all evighet. Men jag stänger inga dörrar. Jag känner stor glädje, ödmjukhet och tacksamhet över att fortfarande få uppleva mötet med publiken. Varje kväll på scenen blir jag påmind om att vi faktiskt har uträttat något. Musiken betyder så mycket för människan, säger Christer till Kristianstadsbladet.

Hoppas att ni håller på i många år till framöver! Så mycket fantastisk musik ni har gett oss genom åren!

Dela gärna den här artikeln med dina nära och kära på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev