”Gatumusikanter” får pendlarna att haja till

När man tänker på tunnelbanan i Stockholm ser man framför sig massor av trängsel och stressade människor på väg från punkt A till B. Med andra ord, inte en jätterolig plats att vistas på.

Just därför är klippet här nedanför så anmärkningsvärt, för i klippet kan man nämligen se vanligtvis tokstressade pendlare stanna upp för att njuta av ett gäng gatumusikanter.

Men när sångaren tar ton inser publiken vem de står och lyssnar på – och tappar hakan fullständigt.

Att se folk stå still på tunnelbaneperronger hör inte direkt till vanligheten.

Nyfikna åskådare

Men det finns såklart undantag. Ibland kan man se gatumusikanter stå med ett instrument och framföra en låt eller två inför pendlarna.

Det brukar sprida en lugnare och mer harmonisk stämning nere i den annars så stressade tunnelbanan.

Men frågan är om vi någonsin sett så celebra gatumusikanter som i klippet nedan.

Tappar hakan

I klippet, som kommer från tunnelbanestationen vid Fridhemsplan, kan man se hur folk börjar samlas runt en grupp musikanter.

Och när de väl märker vilka det är som uppträder tappar de hakan. Det är inga mindre än rocklegendarerna Eldkvarn, med Plura Jonsson i spetsen.

Eldkvarn har riggat upp i tunnelbanegången för att bjuda resenärerna på show och när hela bandet drar igång den klassiska låten Kärlekens tunga blir det riktigt bra stämning.

Se själv i klippet här!

Det är riktigt kul att se Plura och de andra grabbarna bjuda på sig själva, bara för att ge svenskarna ett leende på läpparna.

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla Eldkvarn!