Anders Bagges ärliga ord om kollegorna i juryn – så är relationen egentligen bakom kulisserna: ”Intensivt”

Han har blivit känd som den goa och snälla i ”Idol” och har genom åren blivit folkkär hemma i tv-sofforna.

Sedan flera år tillbaka sitter Anders Bagge i juryn tillsammans med Nikki Amini, Alexander Kronlund och Kishti Tomita och nu berättar tv-profilen om hur deras relation egentligen är när kamerorna har släckts för Nöjeslivet.

Sedan ”Idol” startade 2004 har programmet blivit en storfavorit hemma hos svenska folket.

Vi har fått se stjärnor som Måns Zelmerlöw, Darin, Danny Saucedo och Agnes slå igenom stort i programmet och varje år söker hundratals personer i hopp om att få få vara en del av stjärngänget.

Under de fyra första åren bestod ”Idol”-juryn av Peter Swartling, Kishti Tomita, Daniel Breitholtz och Claes af Geijerstam (han hoppade av efter säsong tre).

2008 tog Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson över.

Laila Bagge var en del av juryn fram till 2015, medan Andreas slutade 2010.

Pelle Lidell var med en säsong, Alexander Bard fyra, Fredrik Kempe en säsong likaså Quincy Jones III.

Ja ni hör, det är ett helt gäng som har flyttat runt i juryn sedan ”Idol” först startade.

Relationen med Andreas Carlsson

Men en som varit en fast punkt i juryn är Anders Bagge, han har varit en del av den i över tio år.

Och även om Andreas Carlsson lämnade programmet för många år sedan, är han fortsatt god vän med sin tidigare kollega även om de inte har lika nära kontakt i dag.

Andreas kommer jag alltid att tycka om. Det är min vän. Men livet händer, och livet kommer emellan, säger han till Nöjeslivet.

Så är relationen med resten av juryn

Närmare kontakt har han däremot med sina nuvarande jurykollegor.

Och sina kollegor tycker Anders Bagge mycket om.

Vi är fyra stycken original. Nicki är världens entreprenör med familj, barn och vänner. Kishti sångpedagog och arbetar med andra program, Alexander Kronlund enorm musiker, sångare som har sina vänner. Och jag sitter här och arbetar. Jag har liksom 18 projekt, säger Anders Bagge.

Men att spela in ”Idol” kan också vara väldigt intensivt, inte minst när det blir lite att spendera tid med familjen eller vännerna.

De gångerna jag har 10 minuter över för att träffa någon förutom min hustru, då blir det dem som man har varit vänner med länge. Jag och Alexander har varit vänner sedan jag var 20 år. Vi är vänner och kommer vara vänner livet ut, säger Anders och fortsätter:

Sedan träffar jag Nikki, Kishti och Kronlund mer än många av mina bästa vänner. Det blir intensivt.

Spenderar tid med familjen

När Anders får välförtjänt tid över är det närmaste vännerna och familjen som tar upp tv-profilens tid efter intensiva inspelningar.

Så av det skälet tror jag att när man väl får en minut över så kanske man lägger det på någon Johan, en Tomas eller en Tobbe, min bror, min mor.

Det är förståeligt att tiden läggs på familj och vänner Anders, men fint att se att ni har en bra relation i juryn!