Kevin Walker vann folkets hjärtan i Idol och försvann – så lever stjärnan idag 10 år senare
Kevin Walker

Kevin Walker vann folkets hjärtan i Idol och försvann – så lever stjärnan idag 10 år senare

Kevin Walker tog hela Sverige med storm när han vann Idol för 10 år sedan. Men sedan dess har det varit tyst från stjärnan.

Dagen till ära fyller Kevin 34 år!

Kevin Walker föddes i Sundsvall 1989 och är en professionell fotbollsspelare som 2013 bestämde sig för att testa sina sångvingar i den populära sångtävlingen Idol.

Inte var det självklart att fotbollsspelaren skulle ha en chans att komma vidare i programmet. Under sin audition möttes han av en skeptisk jury som undrade om han kunde tänka sig att satsa helhjärtat på musiken och lägga fotbollen på hyllan.

Kevins ambition var dock att försöka kombinera både musiken och fotbollen.

Som tur var fick han sin guldbiljett av juryn och sedan gick det bara framåt för stjärnan. Det gick så bra att han till slut kammade hem finalen och blev årets Idol 2013.

I spelaren nedan kan du se och höra hans audition.

Livet efter vinsten

10 år har nu gått sedan han vann tävlingen, men det har varit ganska tyst från Kevin på sistone.

Efter finalen fick han erbjudande att börja spela fotboll som mittback i Djurgården, vilket han tackade ja till. Då blev det en flytt från Sundsvall till huvudstaden tillsammans med den då gravida flickvännen My Sandberg.

Kevin Walker
Kevin Walker uppträder när kungafamiljen samlades under firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag i Borgholm på Öland 2014. Foto: Mikael Fritzon /TT

Passionen för fotbollen tycks ha varit starkare än den för musiken, även om musik förstås är något som han också brinner för.

I Djurgården spelade Kevin i sex år innan han bytte klubb till Örebro. I en intervju med Expressen har han sagt att han inte trivdes särskilt bra i den klubben.

– Personligen har jag aldrig mått sämre hos en arbetsgivare än vad jag har gjort nu på hösten under min karriär, berättade Kevin Walker för Expressen.

Vad gör Kevin Walker idag?

Under åren efter Idolvinsten har Kevin även hållit sitt ord med att kombinera musik och fotboll. Direkt efter finalen kom albumet Belong som blev en riktig hit och låten med samma namn har över åtta miljoner lyssningar på Spotify.

Därefter har han släppt ett antal singlar. Bland de senaste singlarna hör Lonely Street från 2020 och julsingeln God Jul från 2022.

På sin Instagram tycks det också som att stjärnan har valt att satsa mer på fotbollen än musiken. Numera spelar han i Örebro och det är lite oklart om han fortfarande gör regelbundna musikaliska framträdanden.

Dessutom har han en familj att tänka på. Tillsammans med My har paret nämligen två barn. På sin Instagram visar han ofta upp sin fina familj.

LÄS MER: Kevin Walkers tunga sorg – tidigare Idol-vinnarens hjärtskärande ord om tragedin i familjen

Kevin Walker
Foto: Instagram/@kevinwalker89

Hoppas att du fortsätter att satsa mer på musiken Kevin! Du är så talangfull!

Saknar du också Kevin Walkers sång och artisteri? Skriv gärna en kommentar på Facebook!