Kikki Danielssons avgörande beslut – för framtiden: ”Jag vill ju inte riskera…”

Kikki Danielsson, 67, har inga planer på att gå i pension från musiken.

Nu berättar hon om sina framtidsplaner.

Den folkkära ”Bra vibrationer”-sångerskan och dubbla Melodifestivalvinnaren har varit aktiv inom musiken ända sedan 1969.

Och här kommer en glädjande nyhet för alla Kikki-fans: Än finns inga planer på att sluta – även om Kikki Danielsson för några år sedan höll på att tappa gnistan.

I höst är det planerat att hon ska dra ut på turné igen.

– Ni får dras med mig ett tag till. Jag vill ju inte riskera att bli bortglömd, säger en skrattandes Kikki till Hemmets journal.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Det var när Kikki träffade sin kollega och medmusiker Sören ”Sulo” Karlsson i början på 2010-talet som hon återfick gnistan. Sedan dess gör de musik tillsammans – bland annat hennes bidrag ”Osby Tenneessee” i Melodifestivalen 2018.

– Innan vi var med i samma program av ”Så ska det låta” på SVT, hade jag aldrig hört talas om honom. Egentligen är vi varandras motpoler inom musiken, då Sulo kommer från punken. Men på något sätt fann vi varandra musikmässigt och har samarbetat sedan 2011. Dessutom har vi samma humor, tack och lov, säger Kikki till Hemmets journal.

Den folkkära artisten beskriver mötet som en nytändning – och under hela hösten är Kikki Danielsson aktuell med en kyrkoturné runtom i landet.

– Det blev helt klart en nytändning för mig. Musiken är rolig igen, men det jobbiga är resorna till spelningar. Jag vill ju gärna vara hemma så mycket som möjligt med mina barnbarn, säger Kikki Danielsson.

Den humoristiska sångerskan bjuder också sina fans på trevliga överraskningar på sociala medier, som denna sång:

Så här såg det ut när hon var med i Så mycket bättre:

Dela gärna vidare om du också blir glad av att höra den här nyheten – du är en riktig kämpe Kikki!