Jonas Gardells pik till Mark Levengood i direktsändning – privata skämtet inför alla i Lotta på Liseberg

En av gästerna under måndagens Lotta på Liseberg var Jonas Gardell. Då valde han att dra till med ett lite skämt om sin nyblivna ex-make Mark Levengood.

Jonas Gardell och Mark Levengood träffade varandra 1986 och Amors pilar slog snabbt till.

De har länge varit kända som ett framgångsrikt, omtalat och kärleksfullt par.

– Vi gifte oss första gången år 1988. Det var inte lagligt då ännu, men vi gjorde det ändå. Våra syskon gifte sig och hade roliga fester, så vi tänkte att vi ville göra samma sak, har Mark Levengood tidigare berättat i en intervju med Sveriges Radio.

Jonas Gardell och Mark Levengoods seperation

Idag är de föräldrar till två gemensamma barn och har gått igenom mycket tillsammans.

STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT
STOCKHOLM 20200117 Mark Levengood och Jonas Gardell anländer till Dramaten för utdelning av 2020 års stipendium från Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Foto: Pontus Lundahl / TT

Men i början av åren gick Jonas och Mark ut med att de valt att gå skilda vägar.

”Det är med sorg och stark overklighetskänsla som jag berättar att Mark och jag har separerat. Vi ska inte skilja oss, men har inte längre en kärleksrelation utan ska försöka vara vänner. Vi går i terapi och får se var det leder,” skrev Gardell då i ett uttalande på Instagram

Ansökte om skilsamässa

Trots detta ansökte de om skilsmässa den 19 juni, något som Aftonbladet rapporterade om.

”Eftersom parterna är överens har de omedelbart rätt till äktenskapsskillnad”, står det i handlingarna enligt Expressen.

Mark Levengood, Jonas Gardell
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men även om de inte längre är ett kärlekspar så verkar det som att Jonas och Mark fortsatt är goda vänner och kan skämta friskt med varandra.

På midsommar delade båda två med sig av bilder på Instagram från deras gemensamma firande, och när Jonas Gardell besökt Lotta på Liseberg valde han att skämta lite om Mark.

Piken i Lotta på Liseberg

Lotta gratulerade nämligen Jonas i förtid på 60-årsdagen som äger rum i november, och frågade om han har någon åldersnoja.

– Jag sa till Mark förra året… Ni kommer ihåg Mark?, frågade han då publiken skämtsamt och möttes av skratt innan han fortsatte:

– Han tycker att det är lite jobbigt att bli äldre, och så sa jag att ”jag var på Katarina kyrkogård, jag känner halva kyrkogården och var och en av dem hade velat byta med oss”. För om vi inte åldras mer är vi döda, sade han i TV4.

Ni är bara för härliga, vi önskar er båda allt gott!

Här kan du se klippet från TV4