Foto: TV4/Vogler (Wikimedia commons)

Lotta Engbergs pik mot Loa Falkman – efter artistens erkännande på Liseberg: ”Det kan jag inte tänka mig”

Lotta Engberg är tillbaka på Liseberg med en ny allsångssäsong.

Äntligen är allsångssäsongen i gång – så tänkte nog många av de 772 000 tv-tittare som enligt MMS bänkade sig för ”Lotta på Liseberg”.

På måndagen drog årets säsong med omtyckta programledaren Lotta Engberg i gång – utan publik. Mitt under coronapandemin räddade produktionen tv-programmet genom att bland annat visa publikbilder från förr, när artisterna samtidigt sjöng direkt i programmet.

https://www.instagram.com/p/CBxa1-Wn9kb/

I ”Lotta på Liseberg” bjöd såväl rutinerade artister som Loa Falkman och de lite nyare schlagerstjärnorna Molly Pettersson Hammar och Victor Crone på stor show.

Bland annat framförde Engberg och Falkman tillsammans en duett till Dusty Springfields klassiska ”You don’t have to say you love me” – ett av programmets största ögonblick på måndagen.

Mellan varven bjöd Engberg som vanligt på uppsluppna samtal och intervjuer med artisterna. Allt för att få till den där riktiga ”Lotta på Liseberg”-känslan, även om publiken saknades.

Foto: TV4

I slutet av showen samlades alla gäster runt en flygel där en strålande glad Lotta Engberg satt sig ned. Hon frågade alla vad de hade tänkt göra den här sommaren.

– Jag tänkte lära mig laga mat. Jag ska lära mig att bli en riktig hemmafru, sade Molly Pettersson Hammar och fyrade av ett stort och innerligt skratt.

Stämningen runt pianot var mycket uppsluppen. 

– Du är så gullig. Molly sa förut: ”Förra gången jag var här var jag en flicka, nu är jag en kvinna”, sade Lotta Engberg innan hon fördelade ordet vidare till Loa Falkman. 

– Är du bra på att laga mat, Loa? frågade Lotta.

– Ja, det är jag, svarade den rutinerade operasångaren och Ica-profilen.

Foto: TV4

Då passade Engberg på att pika gästen blixtsnabbt – med en hjärtlig känga:

– Det kan jag inte tänka mig! Är du det? sade hon.

– Bara för att jag är så smal, eller vadå? Nej, jag älskar att laga mat, svarade Loa Falkman.

Foto: TV4

I programmet bjöd även Charlotte Perrelli och Lise och Gertrud på skönsång och härliga allsånger.

”Lotta på Liseberg” är tillbaka på måndag klockan 20.00 i TV4. På tisdagen är det dags för SVT:s motsvarande musikunderhållning, klassikern ”Allsång på Skansen” med Sanna Nielsen, att dra i gång sommarsäsongen. Gäster är bland andra Jill Johnson och Robin Stjernberg.

Också det utan publik på plats.

Vad tyckte du om premiären av ”Lotta på Liseberg”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Foto: TV4/Vogler (Wikimedia commons)