Tittarnas stora vrede mot TV4 – efter beslutet för ”Lotta på Liseberg”: ”Så onödigt”

Publiken var tillbaka på Liseberg när årets första allsång drog igång.

Men bland glädjescenerna fanns det även de som inte var lika glada.

Bävar för höstens alla nya Coronafall. Stackars vårdpersonal”, skriver en tittare på Facebook, enligt Hänt.

Under söndagen rivstartade Lotta Engberg, och ett stjärnspäckat startfält, årets säsong av Lotta på Liseberg. 

Bland artisterna fanns Lena Philipsson, Clara Klingenström och de så populära Eurovision-vinnarna från Italien, Måneskin.

Artisterna bjöd på en sprakande afton i Göteborg och som alltid ledde Lotta Engberg tv-tittarna genom kvällens schema – men även de 500 personer som tilläts vara på plats i publiken.

Det var nämligen förra veckan som beskedet kom om att en begränsad publik på upp till 500 personer tillåts under evenemangen. Ett besked som gjorde Lotta överlycklig.

– Som vi har längtat efter vår underbara publik! Jag har ju tänkt att får vi bara en enda person, då blir det 100 procent bättre än förra året. Nu kommer vi kunna ha 500 personer i publiken på Liseberg, så det känns som en riktig glädjebomb, sade Lotta Engberg efter beskedet enligt Expressen.

Lotta Engberg, Liseberg
Foto: TV4

”Redo att ställa om”

Även programmets exekutiva producent, Jonathan Nordin, var glad över att programmet då kunde meddela att man åter kan välkomna publiken till Liseberg – om än i mindre skala, för att göra det utan risk för smittspridning.

Men han meddelade även att produktionen är redo att ”ställa om” ifall läget i samhället förändras.

– Frågan har så klart diskuterats och vi har fortfarande back up-planer om läget förändras till det sämre. Förra sommaren genomförde vi en säsong helt utan publik så vårt produktionsteam har redan rutinen inne att skapa magisk musikunderhållning med de förutsättningar som ges, sade då Jonathan Nordin till Expressen.

Lotta Engberg, Liseberg
Foto: TV4

Möttes av starka reaktioner

Lotta delade även med sig av informationen om publikens återkomst – på TV4:s Facebook sida, vilket även Hänt rapporterat om.

I ett kortare klipp rusar hon fram till kameran och utbrister:

– Jaaa! Vi får ha publik i sommar på Liseberg! Yes!

Videon väckte, minst sagt, känslor och möttes i kommentarsfältet av blandade reaktioner. En del var väldigt glada över att publiken nu åter får möjligheten att sjunga med på plats – men alla långt ifrån lika nöjda.

”Underbart med Lotta men fy tusan för en massa publik. Bävar för höstens alla nya Coronafall. Stackars vårdpersonal”

”Hoppas folk använder hjärnan och tittar från tv-soffan istället! Nu när deltavarianten av covid19 sprids som en löpeld i landet borde restriktionerna skärpas, inte lättas!”

Så onödigt när detta sprids i Sverige!”

Var några av de kommentarer som kom från mindre nöjda tittare.

Vad tycker ni om beslutet om att låta publiken vara på plats? Lämna gärna en kommentar på Facebook.