FOTO: SVT

John Lundviks intima detalj som många tittare missade helt – i direktsändning

John Lundvik siktar mot final med hjälp av familjens stöd.

Och när han går upp i kvällens semifinal har han sällskap av en fin ”vän”.

Nu avslöjar han den hemliga detaljen, som många tittare missade helt.

– Det är sen gammalt, säger Lundvik till Nöjeslivet, om den fina gesten.

Efter succén i Melodifestivalen med bidraget ”Too late for love” är det nu dags för John Lundvik att charma Europas tittare. Och på plats i Tel Aviv i Israel stöttas han av sin familj.

– Mina föräldrar, Jane och Johan kommer ner från Växjö. Och min lillebror, Eric, kommer dit. Min sambo Jotta kommer till finalen. Inte till semin, så ”the pressure is on”, säger Johan Lundvik till Nöjeslivet.

Barnen Naomi, 4, och Michael, 2, blir dock kvar hemma.

Lundvik: ”Familjen betyder enormt mycket”

För John Lundvik betyder familjen allt.

– Så är det. De betyder enormt mycket för vi har så roligt ihop. Jag har utvecklats både som människa och artist sedan jag fick barn. För man är inte längre huvudpersonen i sin egen film. Det är ett ganska sunt tänkande när man är artist. Även om man inte säljer slut så har man alltid en familj att gå tillbaka till, säger John Lundvik.

FOTO: Newsner

Han fortsätter:

– Hade man inte haft det tror jag familjen blivit musiken, och det tror jag kan bli lite farligt när man satsar allt på en hand.

John Lundvik avslöjade efter Mello-vinsten att det visserligen rådde delade meningar i familjen om vem som egentligen borde ha vunnit.

– Min dotter höll på Arvingarna och Casper. Och min son höll på Mohombi. Total ångest!, säger Johan Lundvik och skrattar.

– Men jag tycker det är ganska friskt att de vågar känna efter fritt vad de tycker om. Klart de hejade på pappa. Men favoritlåten var inte ”Too late for love”…

FOTO: SVT/Stina Stjernkvist

John Lundvik om hälsningen till barnen

Även om barnen inte är på plats kommer de ändå vara med John Lundvik i hjärtat. Men också på sätt och vis i sändning när Lundvik väntar på resultatet.

– Benny Lenny. Dotterns maskot, en liten giraff, åker med. Han är alltid med, säger John Lundvik och ler brett.

Så fint! Nu håller vi tummarna!. Dela gärna om du också hoppas att John Lundvik – och Benny Lenny – får all anledning att jubla i Eurovision.

Eurovision song contest 2019: Final, vinnare och resultat