Foto: Annika Berglund/SVT & Linus Bokehsius/discovery+

Lisa Ajax mardröm efter utmaningen med doktor Mikael – inför Melodifestivalen 2022: ”Helt förstörd”

Lisa Ajax har laddat upp inför Melodifestivalen 2022 med sitt livs äventyr.
Artisten reste till en öde ö för inspelningar av ”The Island Sverige” med bland andra doktor Mikael Sandström och Maria Montazami.
Hon kom hem med magbesvär.
– Jag kunde äta tre tuggor och sen var jag helt förstörd, säger hon till Aftonbladet.

Lisa Ajax, 23, blev den yngsta Idol-vinnaren i Sverige någonsin när hon 2014 tog hem TV4:s talangtävling.

Nu gör artisten comeback i Melodifestivalen 2022. Tillsammans med Niklas ”Niello” Grahn Linroth, 34, ställer hon sig på lördagen på scen i Avicii arena, även känd som Globen, och sjunger bidraget ”Tror du att jag bryr mig”.

Niello och Lisa Ajax i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT
Niello och Lisa Ajax i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

Ajax, som tidigare medverkat i Melodifestivalen vid tre tillfällen, gör därmed comeback i tävlingen. Bäst hittills gick det år 2016 med låten ”My Heart Wants Me Dead” som slutade sjua i finalen.

Lisa Ajax har alltid gått till final i Melodifestivalen

Vid samtliga gånger tidigare har hon gått till final, antingen direkt från deltävlingen eller via Andra chansen (kvalet som från och med i år kallas semifinal).

Hon har sedan debuten släppt två EP och massor av singlar. 23-åringen från Järfälla i Stockholm är laddad inför deltävlingen på lördagen.

– Låten är väldigt glad, upptempo. Det är attityd i låten och den är lite kaxig men med en glad känsla, och man blir glad när man lyssnar på den, säger hon till SVT.

Inför Mello-resan har den unga kvinnan med den stora rösten varit med om ett helt annat äventyr. I augusti förra året följde hon med ytterligare sju kändisdeltagare, däribland TV4-profilen doktor Mikael Sandström, skidhjälten Thomas Wassberg och Hollywoodfrun Maria Montazami, till en öde ö i Stilla havet i tv-programmet ”The Island Sverige”. Programmet hade premiär på torsdagen i Kanal 5.

Kändisdeltagarna lever på en öde ö i Stilla havet i två veckor i Kanal 5:s reality ”The Island Sverige. Foto: Linus Bokehsius/discovery+

Mardrömmen efter äventyret med doktor Mikael: ”Kunde knappt äta”

För Lisa Ajax var inspelningarna mycket tuffa.

– När jag kom hem kunde jag knappt äta någonting. Som min första måltid när jag kom hem önskade jag fläskfilé, potatis och bea. Jag kunde äta tre tuggor och sen var jag helt förstörd, säger Lisa Ajax till Aftonbladet.

Även doktor Mikael bekräftar att deltagarna hade en tuff period.

Doktor Mikael Sandström i "The Island Sverige". Foto: Linus Bokehsius/discovery+
Doktor Mikael Sandström i ”The Island Sverige”. Foto: Linus Bokehsius/discovery+

– Det är nog den största fysiska utmaningen som jag har varit utsatt för, säger läkaren känd från TV4:s ”Nyhetsmorgon”, till Expressen.

Han har tidigare medverkat i SVT:s ”Expedition: Robinson” 2003. Men ”The Island Sverige” verkar ha varit snäppet värre.

– Det har tagit fram tills nu, över ett halvår att komma tillbaka.

Under ”The Island Sverige” sker inga tävlingsmoment. I stället går realityserien ut på att deltagarna utmanas i att hjälpa varandra att överleva de 14 dygn som gruppen är strandsatta på ön. Lisa Ajax är stolt över att hon klarade av inspelningarna, och berättar att upplevelsen stärkt hennes psyke.

Lisa Ajax i ”The Island Sverige”. Foto: Linus Bokehsius/discovery+

Samtidigt sa alltså kroppen ifrån – och hon vill inte göra om upplevelsen på ön.

– Det ska till extremt mycket för att jag skulle göra det där igen. Min kropp sa nej. Den mådde skitdåligt. Nej, det var inte kul och det kanske folk fattar när de ser programmet.

Artisten förklarar att hon varit i kontakt med läkare för att närmare undersöka magproblemen efter Kanal 5-inspelningarna. Men 23-åringen är inte orolig för att detta kommer påverka hennes medverkan i Melodifestivalen. Där tittarna bland annat kommer få se Lisa Ajax ”svara” i telefonen under showen.

Lisa Ajax i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT
Lisa Ajax i Melodifestivalen 2022. Foto: Annika Berglund/SVT

– Nej, nej, nej det är inget som kommer påverka Mello och eller något annat jobb heller för den delen, säger hon till Aftonbladet.

Så här såg det ut senast Lisa Ajax sjöng i Melodifestivalen 2019:

Vad tycker du om årets Melodifestival? Skriv gärna en kommentar.