Marcus och Martinus om nya låten ”Unforgettable” i Melodifestivalen 2024 – så blir numret annorlunda från i fjol

Tvillingarna Marcus och Martinus Gunnarsen, 22, ställer upp för andra året i rad i Melodifestivalen. I år med låten ”Unforgettable,” som de beskriver att de tycker om ännu mer än fjolårets ”Air.”

– Den är lite tuffare, mörkare. Så vi är väldigt glada över att få visa upp den, säger Marcus till Nöjeslivet.

Melodifestivalens sista deltävling för 2024 äger rum under lördagen i Karlstad.

Då är det dags för bland annat Marcus och Martinus att inta scenen, och de utlovar en riktig show.

– Nu ska vi använda mer av scenen, vi har med dansare och ska bjuda på riktig show, förklarar tvillingarna för Nöjeslivet.

Förra året knep bröderna en andraplats, bakom Loreen som vann med ”Tattoo” och även kammade hem en Eurovisionvinst för Sverige.

Marcus och Martinus
KARLSTAD, SVERIGE 20240301 Marcus & Martinus vid fredagens presskonferens i Löfbergs Arena i Karlstad inför deltävling 5 av Melodifestivalen 2024. Foto: Jonas Ekströmer / TT / Kod 10030

Marcus och Martinus i Melodifestivalen 2024

Att få ställa upp även i år är något som de tycker ska bli riktigt härligt och förberedelserna rullar på för fullt när Nöjeslivet får en pratstund med dem.

–  Det går jättebra, vi har haft produktiva dagar. Mycket har hänt och det är ju så det är att vara i “Mello-bubblan” så vi har haft det så, så trevligt. Vi är bara så glada över att komma i gång på lördag och starta hela showen, säger Marcus.

– Det känns helt fantastiskt. Mello i fjol var helt otroligt, vi visste inte att det var så stort här i Sverige men nu vet vi det. Vi ska bara ge allt i år, ha det roligt och njuta av varje sekund. Det går väldigt snabbt i “Mello-bubblan” men vi ska bara ha det roligt, säger Martinus.

Utöver genomslaget som svenska Melodifestivalen har så beskriver de norska bröderna att även publiken är det som gör det extra lockande att ställa upp i tävligen här.

– Det handlar ju också om det fantastiska stöd vi har fått av svenska publiken och folket. Det var en så otrolig upplevelse i fjol och vi är så glada att få vara med igen och jobba med de fantastiska människorna bakom showen också, för de är så trevliga och duktiga på det de gör, säger Martinus.

Chansen att få tävla om att representera Sverige i Eurovision ser de båda som en ära.

– Nivån här är så hög, så att få vara med och tävla är en stor ära. Vi ska göra vårt bästa så vi kan komma till finalen, säger Marcus.

”Det är då vi är som bäst”

Årets bidrag berättar de är ännu mer av en show än vad ”Air” var. De har dansare med sig och kommer utnyttja scenen mer än i fjol.

Vad är mest utmanande med numret?

– Det är mycket dans. Det är ju show. Vi vill visa folket nu den här gången, i förhållande till i fjol, att vi är entertainers. Vi har stått på scenen i 12 år och vi vill använda den erfarenheten på scenen. Så vi ska bjuda på show, det är ju det Melodifestivalen handlar om- att bjuda på show och god stämning till publiken, säger Martinus.

Är det något ni är speciellt nervösa för? 

– Att tappa texten, inte sjunga bra eller inte dansa bra. Det är alltid tankarna där bak i huvudet men vi får bara inte övertänka, håller de med varandra om:

– Men vi måste bara ha det roligt och vara oss själva på scenen, för det är då vi är som bäst. 

Vad gäller deras största konkurrent så är det Medina som tvillingarna placerar högst på listan.

– Det är många bra som är med i år, men vi har alltid tyckt mycket om Medina sedan vi hörde deras låt “In i dimman.” Så vi tycker det ska bli roligt att se deras show på lördag, säger Marcus och Martinus fortsätter:

– Ja, jag tycker också Medina. Men det är så många låtar som är bra i år. Maria Sur tycker jag är bra, [Liamoos] “Dragon” är en väldigt bra låt, säger Martinus.

Marcus och Martinus, Melodifestivalen
KARLSTAD, SVERIGE 20240229 Marcus & Martinus framför bidraget unforgettable vid torsdagens repetitioner i Löfbergs Arena i Karlstad inför deltävling 5 av Melodifestivalen 2024. Foto: Jonas Ekströmer / TT / Kod 10030

Det tycker Marcus och Martinus om Gunilla Perssons låt

I år har SVT valt att göra om upplägget vad gäller ”Andra chansen” och istället för att lägga semifinalen under en egen sändning kommer lördagens program förlängas med 30 minuter.

Vem som tar sig till final från ”Finalkvalet” återstår att se, men Marcus och Martinus tror att Fröken snusk är en av de mes störst chans att gå vidare.

– Kanske Fröken Snusk eftersom hon är på förstaplats på Spotify, så jag tror hon har en bra chans att gå vidare, säger Marcus.

Även Gunilla Persson har synts till på Spotifys topplista senaste tiden, och när hon kommer på tal börjar bröderna i samklang nynna: ”La la la, la la Gunilla”.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240217 Gunilla Persson efter lördagens deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena i Växjö. Foto: Johan Nilsson / TT
VÄXJÖ, SVERIGE 20240217 Gunilla Persson efter lördagens deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena i Växjö. Foto: Johan Nilsson / TT

Vad tycker ni om hennes låt?

– Rolig låt!, säger Martinus och Marcus håller med:

– Ja, den är rolig. 

Vi önskar er stort lycka till!

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev