Starka reaktioner efter agerandet i Melodifestivalen – nu säger tittarna det alla tänker om kvalet: ”Carina är en mycket…”

På lördagskvällen avgjordes den sista deltävlingen i årets Melodifestival.

Det blev en färgsprakande kväll med en spännande omröstning.

Så tyckte tittarna om deltävling fem och finalkvalet.

Under lördagen så var det återigen dags för artister att göra upp i Melodifestivalen.

Denna gång var det den femte och sista deltävlingen innan finalen. Under samma kväll så avgjordes även finalkvalet, där de artister som inte gått vidare i tidigare tävlingar nu fick en extra chans att knipa en finalplats.

Artisterna som vi fick se uppträda under kvällen var Marcus och Martinus, Medina, Annika Wickihalder, Jay Smith, Chelsea Muco och Elecktra.

När omröstningen var klar stod det klart att de norska tvillingarna Marcus och Martinus tog en finalplats. Kort senare visade det sig även att duon Medina fick en plats i finalen.

Efter att omröstningen till finalkvalet var klar stod det även klart att Annika Wickihalder och Jay Smith tog sig vidare till finalen.

Överlag kändes det som i omröstningen att Annika Wickihalder och Jay Smith var mer omtyckta bland den äldre publiken, medan Marcus och Martinus samt Medina gick hem bland de yngre tittarna.

Utöver artisternas bidrag så fick vi även se Björn Gustafsson framföra en låt för sin mormor och låtskrivaren Fredrik Kempe hyllades för sina många fantastiska låtar genom åren.

Så tyckte tittarna om Melodifestivalen

Under tidigare deltävlingar så har Melodifestivalen mötts av en del kritik från tittarna. Men den här gången tycks det som att programmet gick hem bland tv-tittarna – och att rätt låtar för ovanlighetens skull gick vidare.

Ja i dag var det mycket bättre och Carina är en mycket bra programledare”, skriver en person på Facebook.

Fredrik Kempe som hedrades var det bästa för mig. Vilka underbara låtar han gjort! Bästa programmet av alla, tycker jag”, skriver en annan.

Bästa delfinalen. Var också de bästa artisterna. Känner mig glad och ser framemot finalen på Lördag. Mååååånga bra låtar”, skriver en tredje.

Tack Karlstad för en fantastisk deltävling! Ser fram emot finalen!

Vad tyckte du om lördagens Melodifestival? Skriv gärna en kommentar på Facebook!