The Mamas glimrande revansch i Melodifestivalen 2021 – efter ekonomiska bakslaget

Efter tunga året och ekonomiska smällen.
Här tar The Mamas revansch i Melodifestivalen 2021.
Supergruppen är tillbaka i finalen och levererar en glittrande show.

The Mamas är supergruppen som har ett guldglimmer över sig i Melodifestivalsammanhang. När trion framträdde som körsångare bakom John Lundvik och ”Too Late For Love” 2019 blev det seger, och sedan vann de med egna bidraget ”Move” ifjol.

Men i historieskrivningen om den sångstarka trion, som består av Loulou Lamotte, Ashley Haynes och Dinah Yonas Manna, ingår också ett tungt bakslag. Efter schlagervinsten i Sverige förra året snuvades gruppen på konfekten. De fick inte åka till Eurovision Song Contest – eftersom tävlingen ställdes in på grund av coronapandemin.

LÄS MER: Därför umgås inte The Mamas med John Lundvik längre

 Jag hoppades personligen in i det sista att de skulle ringa oss på sommaren eller hösten och säga att de ändrat sig. Men då visste vi inte hur läget var i världen och hur omfattande pandemin skulle bli, säger Dinah Yonas Manna till Nöjeslivet.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

 Att Eurovision ställdes in är inte det värsta som hänt. Vi är glada över att ingen av våra nära och kära har drabbats och det är den största välsignelsen.

LÄS MER: Allt du behöver veta om supergruppen The Mamas

Årets bidrag är skrivet av bland annat en annan tidigare vinnare – Robin Stjernberg som tog hem hela tävlingen 2013 med ”You”.

 Vi hade nöjet att spela in musik och jobbade ihop med Robin Stjernberg. Då hörde vi denna och rätt snabbt blev vi golvade av budskapet. Vi har alltid sagt att vi ställer bara upp i tävlingen om det är rätt låt, att den ger något för någon annan, säger Dinah Yonas Manna.

Efter segern har The Mamas framträtt i flera SVT-program under året – men har exempelvis inte kunnat åka på turné genom sommar-Sverige. Stora delar av underhållningsbranschen sattes på paus precis i den stund The Mamas slog igenom på allvar.

The Mamas
Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Gruppen medger att situationen har varit tuff även för dem, liksom för så många andra i pandemin.

– Vi har inte kunnat göra någonting. Jag tror i princip att alla har samma kaos nu, både psykisk ohälsa, fysiskt, ekonomiskt, det har varit superpissigt, säger Loulou Lamotte i en intervju med TT, enligt Aftonbladet.

De vill rikta ett särskilt tack till alla nära och kära som stöttat under den tuffa tiden.

– Vi lade ner alla andra uppdrag, familjen fick ställa upp med tid och ekonomi. Vi har levt i det här undantagstillståndet i två år. Den här låten är ett kärleksbrev till alla som stöttat oss, säger Dinah Yonas Manna.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Tack för showen, The Mamas!

Vad tycker du om deras bidrag? Ska vi skicka ”In the middle” till Eurovision? Vem tycker du ska vinna Melodifestivalen 2021? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.