Foto: Jonas Ekströmer & Fredrik Sandberg / TT

Nya Abba-bilderna får fans över hela världen att häpna: ”Det här skakade mig”

Tre dagar kvar till premiär.
Då reagerar Abba-fans över hela världen starkt – efter nya smygtitten på omtalade avatar-showen i London.
– Vi är pionjärer inom det här fältet, säger Björn Ulvaeus till CNBC.

Abba är högaktuella med nya showen ”Voyage” som har premiär i London på fredag 27 maj.

Den svenska supergruppen har själva byggt en ny arena i östra delarna av den brittiska mångmiljonstaden, nära Londons olympiastadion som invigdes i samband med sommar-OS 2012.

I en exklusiv intervju med den amerikanska tv-kanalen CNBC berättar Björn Ulvaeus om sina förväntningar inför premiären av showen som innefattar förinspelade digitala avatarer av Abba-medlemmarna, samt en levande orkester på scen.

– Risken är naturligtvis att folk inte kommer att tycka att det är den upplevelse som jag tror och hoppas att det kommer att bli. Det är huvudsaken. Om folk skulle gå från konserten och tänka, ja, ja, det var inte dåligt men … Vi vill att de ska känna sig, ni vet, känslomässiga och känna att de har gått igenom något som de aldrig har sett förut, säger Björn Ulvaeus till CNBC.

LÄS MER: Här får Abba ta emot stort hederspris – Anni-Frid Lyngstads känslosamma ord i tacktalet

STOCKHOLM 20120113 Agnetha Fältskog tar emot utnämningen som 2012 års modelegend på ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm på fredagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT
STOCKHOLM 20120113 Agnetha Fältskog tar emot utnämningen som 2012 års modelegend på ELLE-galan på Grand Hôtel i Stockholm på fredagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Ulvaeus om Abbas arbete med avatarerna: ”Precis som förr i tiden”

Abba har hyllats stort runtom i världen sedan comebacken. Det var i november 2021 som den svenska supergruppens första album på fyra decennier, ”Voyage”, nådde skivbutikerna och strömningstjänsterna.

De har bland annat fått ta emot regeringens musikexportpris och nyligen prisades Abba med heders- och specialpriset på Grammisgalan.

Alla fyra Abba-medlemmarna, Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, har deltagit i arbetet med framtagandet av de digitala avbilderna av dem själva. Kvartettens faktiska rörelser har fångats upp digitalt och kommer att framföras på scenen i form av ”Abbatarer”.

LÄS MER: Nya bilderna från Abba får världen att häpna: ”Herregud”

– Det var konstigt i början. Jag menar, jag tittade runt och där är Agnetha som gör sina grejer, och Benny, precis som förr i tiden. Men till slut var det kul, säger Ulvaeus.

Han fortsätter:

STOCKHOLM 20220323 ABBA, företrädda av Björn Ulvaeus och Benny Andersson, får musikexportpriset 2021. Vinnaren av musikexportpriset för 2021 tillkännages av utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg på Utrikesdepartementet. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20220323 ABBA, företrädda av Björn Ulvaeus och Benny Andersson, får musikexportpriset 2021. Vinnaren av musikexportpriset för 2021 tillkännages av utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg på Utrikesdepartementet. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Vi är pionjärer inom det här fältet, att göra avatarer, att bygga digitala kopior som är som människor – till porerna, genom håren i näsan, genom allt, det kommer att få folk att känna efter ett tag att det här är en människa, det här är inte digitalt, det här är en video av en människa, och det är jättekul att vara pionjären och göra det i det här sammanhanget, säger han till CNBC.

LÄS MER: Abba-medlemmarnas stora pengaregn: Så är lyxlivet efter återföreningen

I samband med premiären har Abba via sociala medier visat upp smygbilder på hur den omtalade showen kommer att se ut. Nyligen fick fansen ta del av ett klipp på hur ljuset kommer framställas i arenan – och bilderna har fått fans över hela världen att reagera starkt.

Starka reaktioner efter smygtitten på Abbas nya show i London

Många är djupt imponerade, och skriver att de ser fram emot detta.

– Herregud, detta ljus är vackert, skriver ett Abba-fan i en kommentar till inlägget på Abba Voyages Instagram-sida.

– Det här skakade mig, skriver en annan följare i kommentarsfältet.

– Abba har fortfarande magin, skriver en tredje.

En annan följare skriver i kommentarsfältet och påstår sig ha varit på plats vid repetitionerna.

– Det var fantastiskt att vara på förhandsvisningen/repetitionen häromdagen. Det är helt otroligt hur mycket teknik och uppmärksamhet på detaljer som har lagts ner i denna show. Jag var inte ens ett stort Abba-fan, men jag tappade nästan rösten när jag sjöng med! Det är en av de bästa showerna jag någonsin varit på, skriver följaren i en kommentar till inlägget.

Här nedan kan man se bilderna från Abbas nya show:

LÄS MER: Björn Ulvaeus besked om Abbas framtid i Sverige – svarar nu på frågan alla vill veta: ”Allt hänger på…”

Vad är dina tankar kring Abbas nya avatar-show? Skriv gärna en kommentar!