Oscar Magnussons känslosamma hyllning till pappa Sven–Erik – när han hedrades på dödsdagen

Torsdagen markerade ettårsdagen sedan Sven-Erik Magnusson gick bort i cancer.

Under kvällen hyllades han på sin dödsdag av sonen Oscar Magnusson – med en känslosam hyllningskonsert och vackra ord.

Det är på dagen ett år sedan Sven-Erik Magnusson gick bort i cancer, 74 år gammal. Den folkkäre sångaren och frontmannen i Sven-Ingvars blev en svensk ikon och framför allt en stor symbol för Värmland.

I kväll uppträdde Sven-Ingvars tillsammans med sonen Oscar Magnusson, som tagit över mikrofonen i bandet, på Scalateatern i Karlstad. Och det blev en känslosam kväll.

Bildkälla: Wikipedia Commons

Möttes av applåder

Från början var tanken att endast göra en konsert på Scalateatern, som tar 400 personer. Men efter stort tryck på biljetterna valde de att lägga till två ytterligare datum.

Kvällens spelning blev mycket känslosam – och sonen Oscar möttes av rungande applåder när han kom upp på scenen.

– Oj, tack så mycket och varmt välkomna, det är skönt att vara på hemmaplan. Jag tror faktiskt inte att någon av er som sitter här i kväll vet vad det här betyder för mig och oss på scen, sa Oscar Magnusson enligt Expressen och fortsatte:

– Livet, så förföriskt och samtidigt förgängligt. Här står vi ovetandes vad som väntar runt nästa hörn. Om det är en ny början eller kanske ett slut. I kväll är det en ny början och jag ska göra allt i min början för att visa att ett liv inte tar slut vid hjärtats sista slag utan när vi glömmer.

Oscar Magnusson. Bildkälla: Youtube/Malou efter Tio

Vackra orden till pappa

Oscar Magnusson och bandet sjöng mängder av låtar till publikens jubel och under Magnussons tal fälldes det tårar i publiken.

Under en låt dök plötsligt en bild på Oscar som barn tillsammans med pappa Sven-Erik upp på storbildsskärmen bakom bandet. Oscar Magnusson hade svårt att prata och tårarna såg enligt tidningen ut att rinna nedför hans kinder.

– Låt oss minnas. Och kanske kan vi skapa lite nya minnen. Den här kvällen är speciell. Och givetvis saknar vi… och den här kvällen är till dig pappa, sa Oscar enligt Expressen.

Lått oss hedra Sven-Erik Magnusson på hans dödsdag. Dela gärna för att hylla honom så att hans minne lever kvar.