Robert Gustafsson är övertygad om att han kan sjunga Cornelis Vreeswijk – resultatet liknar inget du hört

Den gången Robert Gustafsson försökte övertyga hela tv-studion att han kunde sjunga Cornelis Vreeswijk – och golvade alla med låtvalet.

Ett klassiskt ögonblick i ”Så ska det låta”!

”Så ska det låta” var ett gammalt hederligt underhållningsprogram som blev en omåttlig tittarfavorit i SVT under åren på 1990- och 2000-talet.

När programmet först såg dagens ljus år 1997 var det ingen mindre än den karismatiske och färgstarke skådespelaren Peter Harryson (”Hedebyborna”, ”Rederiet” med mera) som fick uppdraget att agera lekledare.

Och som han gjorde det.

Peter Harrysons succéår med Anders Berglund och Robert Wells

I totalt tio säsonger under åren, mellan 1997-2005, var det Harryson med sin härligt humoristiska tajming och självklara musikaliska ådra som programledde showen och gjorde den till vad den var.

LÄS MER: ”Så ska det låta”-gänget bryter tystnaden – besvikelsen på SVT efter alla år: ”Önskar att…”

Tillsammans med Anders Berglund och Robert Wells, pianisterna som tävlade i varsitt lag som lagledare, utgjorde Harryson en dynamisk trio som gjord för fredagskvällarna i landets största kanal, SVT1. ”Så ska det låta” hade som mest tre miljoner tv-tittare – och blev en stor succé för kanalen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Peter Harryson – en mimikernas mästare på den tiden det begav sig i Så ska det låta. Foto: SVT/Youtube

En av alla kända deltagare som genom åren kommit och gått i programmet är Robert Gustafsson – mannen som blivit korad till Sveriges roligaste.

Genom åren har han varit med i mängder av produktioner både för TV och på scenerna. Han har skojat med både kungligheter och andra kändisar.

Robert Gustafsson i ”Så ska det låta”

Men innanför Robbans rockärmen finns inte ”bara” roliga och geniala skämt. Nej, han kan mycket mer än så. Det visade han verkligen i ”Så ska det låta”.

De som kan sin Robban vet att han verkligen har en speciellt förmåga att imitera andra dialekter och röster. Att underhållaren kan göra detta även genom sång är inget undantag, och i TV-programmet valde han därför att göra en riktigt klassisk låt. Detta var under Peter Settmans sejour som programledare.

Gustafsson stämde in i Cornelis Vreeswijks klassiker ”Turistens Klagan” – och gjorde det med bravur.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert Gustafsson sjunger Cornelis. Foto: SVT/Youtube
Robert Gustafsson sjunger Cornelis. Foto: SVT/Youtube

Sjöng Cornelis Vreeswijk

Robert Gustafsson är inte Sveriges svar på Freddie Mercury, med all respekt. Men via Vreeswijk-tolkningen visar han att man kan komma väldigt långt med inlevelse, passion och en stor gnutta glädje.

Tittarna älskar verkligen Robbans version, vilket tydligt framgår i kommentarsfältet till klippet på Youtube.

– Han är ju så jäkla bra på precis allting! skriver en tittare.

– Vilken jäkla talang han är. Helt sagolik, skriver en annan tittare i kommentarerna.

– Robert är kung på att sjunga! skriver en tredje.

Det är svårt att inte ryckas med när Robban mynnar ut i den trallvänliga delen. Lyssna själv i klippet nedan och se hur duktig Robert är!

Härligt med musikglädje! Dela gärna vidare inlägget. 😊👍