Orups vassa kritik mot ”Så mycket bättre” – nu svarar TV4

Orup uttrycker visst missnöje mot tidigare säsonger i lördagens ”Så mycket bättre.

Nu svarar TV4 på den vassa kritiken.

”Så mycket bättre” är tillbaka med en jubileumssäsong. I år har man samlat flera av de mest populära artisterna genom programmets historia.

Den nya säsongen bjuder på en stor skillnad. Till skillnad från tidigare säsonger kretsar inte årets program kring sju artister, utan istället byts de ut allt eftersom. Orup som är en av de som anländer till huset på Gotland i det första programmet verkar hoppas på andra förändringar. Han verkar nämligen inte helt nöjd med hur det var säsongen 2015 då han medverkade.

– Det känns lugnare den här gången. Vi sov tre timmar per natt (läs: 2015). Våra middagar var sex timmar långa för vi hade människor som bara ville prata om sin barndom hela tiden. Jag satt och teatergäspade, och de bara: ”Nej  vi måste prata färdigt om vår barndom”, säger Orup till Magnus Uggla.

FOTO: TV4/Så mycket bättre

Orup om ”Så mycket bättre”: Här som musiker

I år har artisten andra förväntningar.

– Viktigast för mig den här tiden är att jag blir nöjd med mina egna versioner. Jag är främst här som musiker och artist och sångare. Det måste jag säga. Så är det faktiskt. Lite tråkigt sagt, men så är det.

Efter ett framträdande konstaterar Orup att det också blivit som han vill.
– Det känns som att vi koncentrerar oss lite mer kring låtar och artister, och mindre barndom. Och det gläder mig.

TV4:s svar på kritiken

Enligt TV4 har man inte medvetet valt bort att samtalen ska komma in på artisternas barndom och tidigare historia. De ska inte heller ha haft några sådana önskemål från Orup eller någon av de andra.

Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, svarar i ett mejl till Newsner:

”Det var inget önskemål från artisterna. Jag tror det kan ha blivit så på grund av att ingen har sin egna dag och porträtteras i ett avsnitt, vilket gör att andra ämnen och historier dominerar mer”

”Så mycket bättre” sänds lördagar klockan 20:00 i TV4, TV4 Play och C More. 

Vad tycker du om årets ”Så mycket bättre”? Håller du med Orup i hans kritik?

Dela för att säga din åsikt!