Petra Marklunds avgörande krav på TV4 – för att vara med i Så mycket bättre: ”Jag ville ha…”

Petra ”September” Marklund var med i den allra första säsongen av ”Så mycket bättre”.

I år är hon tillbaka när programmet har sin jubileumssäsong, men det var inte helt självklart.

För Nöjesbladet berättar hon om kravet på TV4 för att vara med.

Tillsammans med bland andra Petter, Lasse Berghagen och Lill-Babs var Petra Marklund en av artisterna i den första säsongen av TV4:s ”Så mycket bättre” som sändes 2010.

Marklund, som också går under artistnamnet ”September”, sjöng in sig i svenska folkets hjärtan och fick bland annat en dunderhit med sin tolkning av Petters ”Mikrofonkåt”.

Tillbaka i ”Så mycket bättre”

Nu, tio säsonger senare, är Petra Marklund tillbaka i programmet.

Årets säsong blir en jubileumssäsong med många folkkära artister. Bland annat återfinns Carola, Magnus Uggla, Jill Johnson och Sven-Bertil Taube i artistskaran som just nu befinner sig på Gotland för att spela in programmet,

Petra Marklund ser fram emot att återigen delta i det folkkära programmet, men känslan inför årets säsong är annorlunda.

– Förra gången kände jag mig så oerfaren och var inte van vid tv. Jag kände inte heller de andra artisterna så bra. Det är skillnad denna gång. Nu ska jag bara njuta, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Wikipedia Commons

Sedan Petra Marklund senast var med i Så mycket bättre har hon bland annat hunnit med att programleda ”Allsång på Skansen” under två säsonger.  Hon säger själv att programmet hade stor betydelse för hennes karriär.

Petra Marklunds krav på TV4

Under en tid var Marklund borta från rampljuset och födde två barn under relativt kort tid. I dagsläget är hon fortfarande mammaledig – och för att ställa upp i ”Så mycket bättre” ställde hon krav på TV4.

TV4 har ordnat med en speciallösning så att hennes yngsta dotter kan vara med under TV-inspelningen. Sångerskan kommer ha ett eget hus under inspelningsveckan på Gotland.

– Alltså, hon är nio månader och för mig så är jag inte där med henne att jag kan åka ifrån henne. Så jag ville ha med henne om det skulle funka för mig att vara med och det gick TV4 med på, det var inga konstigheter alls, säger Marklund till Nöjesbladet.

Flera avlidna artister, bland dessa Olle Ljungström och Barbro ”Lill-Babs” Svensson, kommer hyllas under jubileumssäsongen.

Vill inte avslöja eventuell hyllning

I Melodifestivalens mellanakt förra året framförde Petra Marklund en vacker hyllning till Lill-Babs. Men huruvida det kommer bli någon ytterligare sådan i ”Så mycket bättre” vill hon inte avslöja.

– Nej, men Gud (skratt) tror du att jag får svara på det eller? Du får grubbla vidare på den frågan, säger hon till Nöjesbladet och skrattar.

Dela artikeln om du också ser fram emot den nya säsongen av "Så mycket bättre"!