Tommy Nilsson hyllar Jerry Williams – i TV4:s succéprogram

Jerry Williams avled i förra veckan, 75 år gammal.

Nu väljer TV4 att hylla honom i kvällens avsnitt av ”Stjärnornas stjärna” – där bland annat Tommy Nilsson kommer framföra  en av hans låtar.

– Det fanns inget större än Jerry, säger Nilsson till Aftonbladet.

Tidigare i veckan kom beskedet att Jerry Williams avlidit.

Den svenske rocklegendaren gick bort i söndags och sedan dess har han fått ta emot mängder av hyllningar från många branschkollegor, vänner och andra.

Hyllas i programmet

I kväll sänds det senaste avsnittet av ”Stjärnornas stjärna” – och nu väljer TV4 att hylla Jerry Williams.

Kanalen har jobbar med ett stort hyllningsnummer där samtliga av de deltagande artisterna kommer framföra Jerry Williams ”I can jive”.

Bildkälla: Wikipedia Commons

En av artisterna som finns med är Tommy Nilsson. Han tycker det var en självklarhet att hylla sin avlidne vän och tidigare kollega.

– Vi måste absolut göra någonting, det tycker vi allihopa. Nu är kvällens tema hårdrock. För mig finns det bara ett övergripande ord för den typen av musik och det är rock. Och Jerry var den ultimata rockern i det här landet. Som tangerar Johnny Cash, och betydligt yngre och tuffare kollegor också. Det fanns inget större än Jerry, säger han till Aftonbladet.

”Klart det är känslosamt”

Nilsson och Williams jobbade tillsammans på bland annat låten ”Did I tell you”, där Tommy körade. När artisten deltog i Melodifestivalen 1989 var Jerry Williams med i förarbetet och spenderade tid tillsammans under Eurovision samma år.

Bland artisterna i ”Stjärnornas stjärna” hittar vi bland annat Ola Salo, Roger Pontare och LaGaylia Frazier. Nilsson säger att han inte pratade med Jerry Williams på flera år innan han avled. Kvällens framträdande kommer bli känslosamt.

– Det är så olika från person till person hur man tänker kring döden. Jag har kommit till en plats där jag inte själv rädd för att gå bort. Jag tror man hamnar på ett annat bra ställe. Det är klart det är känslosamt när någon inte längre finns, men jag tror det blir mer glädjefyllt och att man minns honom för allt cool han har gjort, säger han till Aftonbladet.

Bildkälla: Youtube/TV4
Det här ser vi verkligen fram emot att höra. Tryck på dela för att hedra Jerry Williams för den fantastiska artist han var.