Alexander Karims hyllning till lärare och förskolepersonal: ”Vi får aldrig ta det för givet”

Skådespelaren Alexander Karim blev hyllad av folket när han i våras aktivt uppmanade människor i film- och teaterbranschen att bojkotta män som trakasserade kvinnor. Detta efter SVT:s uppmärksammade dokumentär om Josephine Nilsson.

Nu tar Alexander Karim bladet från munnen en gång till, men denna gång för att göra Sverige uppmärksamma på vilket jobb landets lärare och förskolepersonal gör.

”Vi får aldrig ta det här för givet”, skriver Karim i en krönika på Aftonbladet.

 Foto: Christine Olsson / TT

Alexander Karim tycker att de människor som jobbar med barn inte får tillräckligt mycket uppskattning. Detta väljer han att belysa i en krönika i Aftonbladet, som han skriver tillsammans med sin hustru Malin Karim.

Karim belyser bland annat den ambitiösa personal som fortfarande ser varje barn och är personliga, trots att de stressar och går på knäna.

”Vi får aldrig ta det här för givet. Och vi måste också tänka på att det är människor som jobbar med våra barn. Som gör mer än sitt bästa. Så tänk på det nästa gång du kommer och hämtar, upptäcker en bula i lilla Kalles panna och väljer att skälla ut valfri pedagog”, skriver Karim, som vill ge en känga till de som beklagar sig över personalen, i sin krönika i Aftonbladet.

Foto: TT

Tycker du också att landets lärare och förskolepersonal förtjänar mer uppskattning? Dela gärna Alexander Karims ord.