Foto: TT/TV4/Youtube

Ann-Louise Hansons unika hyllning till Börje Salming – budskapet får tårarna att rinna: ”Så vackert”

Här är Ann-Louise Hansons unika hyllning till Börje Salming.
Den folkkära sångerskan har valt att hedra minnet av den bortgångne hockeyhjälten på ett mycket speciellt vis.

En av Sveriges mest folkkära idrottare genom tiderna somnade in på torsdagen. Vid 19-tiden nåddes svenska folket av det tragiska beskedet att Börje Salming gått ur tiden.

Salming, som tidigare i år berättade att han drabbats av nervsjukdomen ALS, blev 71 år gammal.

Ishockeyhjälten banade väg för många fler europeiska och svenska spelare i världens bästa hockeyliga, NHL. Via sitt uppoffrande spel under totalt 17 säsonger, varav 16 i Toronto Maple Leafs, nådde han ikonstatus i hockeyvärlden.

Han blev den förste svensken att väljas in i NHL:s Hall of Fame 1996 och representerade även Tre Kronor i VM och Canada Cup. Det var i den senare turneringen som han fick ta emot de fantastiska hyllningarna som aldrig ville ta slut – tv-bilder som blivit klassiska. Hela den kanadensiska publiken i Toronto ställde sig upp jublade och applåderade när Salming presenterades i den svenska tröjan inför matchen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Ögonblicket utsågs nyligen av svenska folket som det största i Sveriges hela hockeyhistoria. Sitt sista offentliga framträdande gjorde han under Tidernas hockeygala, som direktsändes från Stockholm i SVT, förra torsdagen. En vecka senare kommer alltså beskedet om hans bortgång.

Börje Salming hyllades med stående ovationer i Avicii arena, och han hade veckan dessförinnan fått ta emot stora hyllningar på hemmaplan i Toronto.

STOCKHOLM 20040606 Börje Salming på premiären för filmen Harry Potter och Fången från Azkaban på filmstaden Heron City i Kungens kurva. Foto: Krister Larsson/TT
STOCKHOLM 20040606 Börje Salming på premiären för filmen Harry Potter och Fången från Azkaban på filmstaden Heron City i Kungens kurva. Foto: Krister Larsson/TT

Sorgen i landet har varit stor det senaste dygnet. Svenska folket har uttryckt sin saknad efter Salmings bortgång i framför allt sociala medier, och familjen möts av massor av kärlek.

Även flera kända profiler, såväl tidigare lagkamrater till Salming som personer ur artistvärlden, har också uttryckt sina kondoleanser.

En folkkär sångerska som valt att hedra Börjes minne på ett mycket personligt och speciellt vis är Ann-Louise Hanson, 78.

LÄS MER: Steffo Törnquists tårar för Börje Salming – starka orden i sändning efter stjärnans död: ”Mycket känslor”

Foto: TV4/Youtube

Hanson har lagt upp ett videoklipp på sin Instagram, där hon visar sin kärlek till familjen Salming i allmänhet och Börje i synnerhet.

Den skönsjungande artisten med rötterna i Kristianstad, visar i sin video hur det skrivits i sandstranden: ”RIP Salming” . Det har också formats ett hjärta med hjälp av vad som ser ut att vara snäckor.

Några sekunder senare får man se hur en våg kommer in till strandkanten och sköljer bort allting.

”R.I.P. Börje Salming”, skriver Hanson till klippet som har fått stor uppskattning av hennes följare.

”Så vackert och precis som livet är det plötsligt som bortblåst”, skriver en följare.

”Så fin hälsning”, skriver en annan följare.

”Vad fint gjort”, skriver en tredje.

Här nedan kan man se Ann-Louise Hansons fina hälsning till Börje Salming:

Så himla vackert, Ann-Louise!

Alla våra tankar går till Börje Salmings familj. Tack för allt, Börje! Vi glömmer dig aldrig.

LÄS MER: Ingemar Stenmark öppnar upp om nära vänskapen till Börje Salming – och om sista mötet: ”Känt honom halva livet”