Artisten Albin Lee Meldaus glädjebesked – firar 1 år som nykter: ”Viktigaste först”

Artisten Albin Lee Meldau, 31, talade modigt ut om missbruket.
Nu har han ett glädjebesked att meddela alla fans.
En så här glad selfie bjuder jag på dagen till ära för jag har varit nykter i ett år idag!”, skriver han på Instagram.

Det var i februari som artisten Albin Lee Meldau, som slog igenom med dunder och brak i TV4:s ”Så mycket bättre”, gick ut och berättade om sitt missbruk.

– Egentligen har jag brutit ihop långsamt under många år. Jag har nu fått lära mig att om man rökt så mycket som jag har gjort, stannar man av mentalt. Jag var helt utbränd, allt snurrade. Jag har jobbat dygnet runt i flera år. När jag skulle vila, då vilade jag inte, sade han till DI Weekend enligt Sydsvenskan och fortsätter:

– Före inspelningen av ”Så ­mycket bättre” i somras kom jag direkt från en USA-turné. Jag var dyngrak hela tiden på den turnén, jag gick från bar till bar. Som missbrukare ser man aldrig vidden av problemet.

Han förklarade samtidigt i intervjuer att han mådde bättre än någonsin vid tillfället. Sedan dess har vi bland annat nyligen kunnat se Albin i ”Idol” där han sjöng en duett tillsammans med Astrid Risberg.

Och gårdagen, måndagen den 25 november 2019, var en viktig dag för Albin.

Det låter han nämligen själv meddela med den här glada bilden på Instagram. Han skriver själv så här:

En så här glad selfie bjuder jag på dagen till ära för jag har varit nykter i ett år idag! Förr löste jag 20 minuter. Viktigaste först. Ta det lugnt. En dag i taget ❤”

I kommentarerna har redan hundratals vänner och fans kommenterat inlägget med stöttande ord.

”Bra jobbat, Albin. Det är beundransvärt. Sköt om dig”, skriver en person i kommentarerna.

Albin Lee Meldau släppte singeln ”Lou Lou” 2016 som hittills har över 20 miljoner strömningar på Spotify. Även hans tolkning ”Spela min favoritvals” från Så mycket bättre har fått in miljontals strömningar på Spotify.

Va starkt och modigt att våga vara så öppen Albin! Nu skickar vi allt vårt stöd till dig! Tryck på gilla-knappen för att skicka styrkekramar till vår fantastiska Albin Lee Meldau!

Dela gärna inlägget för att hylla Albin! Du är en bra förebild!

TV: 10 låtarna som legat längst på Svensktoppen