Arvingarnas tråkiga besked till fansen – bekräftar tunga bakslag: ”Vi är så ledsna…”

De är ett av våra mest folkkära och populära band och har bjudit på skönsång i decennier.

Men nu meddelar Arvingarna en tung nyhet till sina fans efter svåra tiden.

”Vi är så ledsna”, skriver bandet i ett gemensamt inlägg på bandets Instagram.

1993 tog de Sverige med storm när de tog hem hela Melodifestivalen med odödliga klassikern ”Elouise”.

LÄS MER: Casper Janebrinks lycka med 18 år yngre flickvännen – parets intima trick i vardagen: ”Får passa på…”

Sedan dess har det populära dansbandet blivit ett av landets populäraste grupper.

De har medverkat i Melodifestivalen flera gånger sedan dess, och är kanske populärare än någonsin efter över 30 år ihop.

Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars ”Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson är stjärnorna som bildar Arvingarna och som genom alla år troget hängt ihop.

I tidigare intervju med Nöjeslivet berättade Lasseman om sina känslor kring att bandet hållit på så länge.

– Det är en väldigt lång tid så det känns jättebra att det är fortfarande vi fyra. Vi planerar ju att fortsätta köra på i minst 30 år till. Det är fortfarande roligt att spela ihop och extra roligt i samband med vårt jubileum i år, sa han då.

Och det är musiken från deras familjer som har satt prägel på deras musikintresse.

Arvingarnas verkliga relation till varandra

Lasseman är son till Lasse Larsson, tidigare klaviaturspelare i Streaplers, och kusin till Anders Larsson, som tog över i Streaplers efter sin farbror. Tommy och Kim är bröder och söner till Hasse Carlsson, sångare i Flamingokvintetten.

Casper Janebrink är son till  Dennis Janebrink, basist i Flamingokvintetten. Han har även en halvbror, Christopher Janebrink, som spelar trummor i det svenska dansbandet Glennartz.

Lasseman
Foto: TV4

Men att jobba tillsammans i så många år har förstås satt sina spår och påverkat relationerna mellan varandra.

Lasseman beskrev det hela som ”ett äktenskap” i intervjun.

– Vi är fyra olika personligheter. Vi har lärt oss hur alla är och hur man ska ta olika situationer. Det är inte 30 år där vi alla har varit glada på varandra hela tiden. Men någonstans hittar man tillbaka till varandra och fått förlåta en del. Det är som ett äktenskap.

Ja Arvingarnas framgångssaga har verkligen pågått under lång tid och gett oss flera stora hits.

Bandet röjde dessutom stora succ´eer med sin egen show i Göteborg i slutet av förra året.

Föreställningen ”I love Arvingarna” har nu kommit till Stockholm där grabbarna ska bjuda på show under våren på Hamburger Börs.

Men nu har bandet allt annat än en tråkig nyhet att meddela.

LÄS MER: Casper Janebrinks varning till flickvännen Therese – efter nyheten om deras familjebildning

Arvingarnas tråkiga besked till fansen

Det är på deras gemensamma Instagram som bandet nu tvingas sätta ner foten.

Både Lasseman och Casper Janebrink har uppmärksammat hur fejkkonton har skapats i deras namn tidigare, men nu har det gått så långt att hela landet måste ta till orda.

Till inlägget visar de ett exempel på hur de anmält ett konto som utger sig för att vara bandmedlemmen Kim Carlsson, men utan resultat.

”Tyvärr så är bedragarna igång just nu mer än nånsin. Det skickas vänförfrågningar och inbjudningar från fejkade konton till allt och alla.. folk har blivit lurade på stora summor pengar och fans har valt att sluta följa oss och lyssna på vår musik för att de tror att det är vi som lurat dom. Här är en printscreen som en nära vän har gjort och det här är alltså svaret man får från FB när man anmäler ett fejkkonto så då förstår ni hur svårt det är att göra nåt åt det..vi har även polisanmält vid två tillfällen men inte hört något vidare om det, allt har fortsatt precis som innan”, skriver de i ett inlägg och fortsätter:

”Det enda vi kan göra är att informera om att ni får vara uppmärksamma på det här. Vi skulle aldrig skriva till er och begära pengar mm och är det så att ni får förfrågningar från något konto så skriv gärna och fråga oss här på detta konto och anmäl allt ni tycker verkar konstigt”.

De avslutar inlägget med att rikta sig direkt till fansen.

”Vi är så ledsna att det är så här och att ni blir drabbade utav dessa bedragarna. Det är ju ni, våra fans och följare, som gör att vi kan göra det bästa vi vet, spela vår musik. Var rädda om er, vi är så tacksamma att ni finns”.

Varma stödet till Arvingarna efter beskedet

I kommentarsfältet är det många fans som visar sitt stöd till bandet.

”Har också anmält den där profilen. Vidrigt hur folk beter sig och utnyttjar andra. Usch! Lider med er att ni inte kan få hjälp, men vi är många som kommer stanna här”, skriver en person.

”Det är helt sjukt. Jag är en av många som får följarförfrågningar och vänförfrågningar nästan dagligen. Det finns massvis med fejkkonton på TikTok också”, skriver en annan.

”Ja, jag brukar också ta bort och blockera, och anmäla . För jag vet att ni i arvingarna inte skulle börja skicka följa förfrågningar till alla era fans om ni nu inte verkligen känner folk på ett litet mera privat sätt”, skriver en tredje.

Ush så otäckt. Vi förstår att ert tålamod börjar ta slut. Ta hand om er gänget i Arvingarna.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.