Foto: SNL

Barnstjärnan Laurel Griggs död – blev bara 13 år

Hon gjorde debut på Broadway redan som sexåring och har medverkat i stora underhållningsprogrammet ”Saturday Night Live”.
Nu har Laurel Griggs somnat in, endast 13 år gammal.

Laurel Griggs, 13 år, har avlidit. Barnstjärnan som gjorde Broadway-debut redan som sexåring har somnat in, vilket även Aftonbladet rapporterat om.

Enligt CNN så avled barnstjärnan till följd av komplikationer vid en astmaattack.

Det var den 5 november som Laurel avled. Begravningen ägde rum i fredags och enligt hennes far Andrew Griggs var det över 1 000 personer som ville ta avsked på hennes begravning.

Laurel var känd som barnskådespelare i hemlandet och slog som sagt igenom tidigt. Det var i uppsättningen ”Cat on a Hot Tin Roof” som hon gjorde sin Broadway-debut som sexåring – då sida vid sida med amerikanska skådespelarstjärnan Scarlett Johansson.

Laurel Griggs var med i ”Saturday Night Live”

Hon medverkade i två avsnitt av tv-programmet ”Saturday Night Live” – humorshowen med miljontals tittare. Just detta ska hon ha varit väldigt exalterad över, uppger CNN.

– Hon var aldrig självbelåten och repeterade alltid sina scener och repliker, sa hennes pappa enligt CNN.

Skådespelarkollegan Jessica Threet minns en hårt jobbande flicka som ”alltid hade ett leende”.

Sörjer sin vän

Griggs gjorde också röst i en animerad tv-serie och hade en roll i stjärnregissören Woody Allens film ”Café Society” från 2016.

Hon sörjs av många vänner och familjen. Eliza Holland Madore är jämnårig skådespelarkollega med Laurel. I ett känslosamt inlägg på Instagram skriver hon om sorgen efter sin kompis alltför tidiga bortgång.

”Jag är så otroligt tacksam över att jag fick lära känna dig. Du kommer aldrig att glömmas bort, och vi kommer aldrig att sluta älska dig. Du kommer fortsätta leva genom oss alla i ”Once”-familjen. Vila i frid. Min tankar går till hennes familj”, skriver Eliza på Instagram.

Vila i frid, lilla ängel.

https://www.youtube.com/watch?v=xpq20aGa07c

TV: Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2019