Därför försvinner ”Marko och Irma” från rutan – osäkra framtiden för duon trots hyllningarna

Under våren har tittarna fått följa Marko Lehtosalo och hans mamma Irma i realityserien ”Marko och Irma”.

Men på torsdag sänds det sista avsnittet av den hyllade serien – och nu försvinner duon från rutan till många tittares stora besvikelse.

Nu ger TV4 besked om framtiden för tittarfavoriten.

Marko ” Markoolio” Lehtosalo, 48, och hans mamma Irma, 67, har under våren gjort succé i rutan med programmet ”Marko och Irma” på TV4. I serien får tittarna följa mamma och son när de river hennes hus på Ingarö och bygger upp ett nytt.

Tittarna får följa hur mor och son hanterar både framsteg och bakslag i processen. Och det blir en del tjafs, men framför allt skratt och glädje under seriens gång.

Inte minst har tittarna fått sig ett gott skratt när Irma har spanat in byggkillarna, eller när Marko spelar sin kära mor ett spratt mitt i köksbygget.

markoolio, marko lehtosalo
Marko Lehtosalo. Foto: TV4

Programmet har tokhyllats av tittarna

Vecka efter vecka har programmet hyllats stort av tittarna på Nöjeslivets Facebooksida.

”Äntligen ett program som både har värme och känslor. Relationen mellan Markoolio och Irma, deras gnabbande och ältande känns som en frisk fläkt”, har en tittare skrivit på Nöjeslivets Facebooksida.

Och på senare tid har lovorden även nått Irmas brevlåda. Tv-favoriten visade nämligen nyligen upp hur hon har överösts av handskrivna beundrarbrev som dykt upp i brevlådan.

”Tack snälla jag är så glad. Alla post vilken jag fått tack. Glöm inte titta”, skrev hon glatt.

LÄS MER: Irma tokhyllas av svenska folket efter succén i TV4 – överöst av beundrarbrev från tittarna: ”Tack snälla”

Irma lehtosalo, marko och irma
Irma Lehtosalo lämnar nu tablån. Foto: TV4

Svindlande prislappen på huset

Ja, det råder ingen tvekan om att duon gjort succé. Och det är väl tur – med tanke på att husbygget inte blev någon billig historia.

För Hänt har byggledaren Håkan Svanström, som hjälper Marko och Irma, berättat att Marko inte har sparat in på något för att få ett fint hus till sin mor.

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här, har han sagt till Hänt.

LÄS MER:
Svindlande prislappen på Irmas nya hus – så mycket är folkkära tv-profilens bostad värd

Kanalens besked om framtiden för Marko och Irma

Numera bor Irma i sitt nya hus – och på torsdag får vi följa då hon flyttar ut från Markos för att flytta hem till sitt sprillans nya villa.

Det innebär även att serien är slut för denna gång. Många tittare undrar nog nu hur det blir – kommer vi få se denna hyllade duo i rutan igen?

Nu ger TV4 svaret.

”Gällande en eventuell andra säsong ber vi att få återkomma när vi har något att kommunicera kring det”, skriver Sofia Fritze, TV4:s pressansvariga, i ett mejl till Nöjeslivet.

Vill du att Marko och Irma ska få en till säsong? Skriv en kommentar på vår Facebooksida!

Säsongsavslutningen av Marko & Irma sänds på torsdag klockan 21.00 på TV4 och TV4 play.