Foto: TV4

Därför försvinner Tilde de Paula från TV4 – redan på fredag

.

Tilde de Paula Eby är klar som en av årets sommarpratare i radions P1. 

Samtidigt lämnar hon nu uppdraget i TV4 – i alla fall för ett tag…

Tilde de Paula Eby presenterades som en av årets sommarvärdar av Sveriges Radio på torsdagen.

Efteråt avslöjade TV4-programledaren spelet bakom kulisserna på hennes avgörande beslut: Att tacka ja.

– Jag blev väldigt glad och hedrad. Jag kände både: ”Jaa!” och ”neej!”, så jag sa faktiskt att jag är jättehedrad, men måste få fundera och kännas som jag har en relevant idé. Men sen gick det ju inte att säga nej. Det är världens finaste fråga, säger Tilde, som vunnit ”Kristallen” för årets kvinnliga programledare i tv två gånger.

Hennes sommarprat sänds i Sveriges Radio den 16:e augusti.

Men fram tills dess blir det ledigt.

Nu meddelar Tilde att fredagens insats i ”Efter fem” blir hennes sista i tv – innan den långa och välkomna sommarledigheten.

– Jag ska verkligen bara liksom ha fötterna i högläge och vila så mycket som möjligt. Jag gör min sista sändning i morgon fredag i ”Efter fem”, och sen drar vi till våran sommarpärla på måndag. Så jag ska vara där hela sommaren, säger Tilde de Paula Eby till Nöjeslivet.

Då gör Tilde de Paula sista tv-sändningen före sommaren

Tilde, som också programlett ”Let’s dance” under fredagskvällarna hela våren i TV4, menar att ledigheten nu kommer lägligt och välkommet.

– Ja, det tror jag. Det kan nog vara bra. Att hämta hem lite energi.

När Tilde de Paula Eby tidigare varit borta från tv-rutan har andra klivit in i hennes ställe. Exempelvis programledde som bekant Malou von Sivers ”Efter fem” i veckan, och tidigare har även bland andra Anna Brolin också klivit in i hennes ställe.

Men från och med nästa vecka är inte ”Efter fem” längre med i TV4:s tablå.

Nu väntar välbehövlig långledighet för Tilde. Hon berättar att det blir semester i drygt sex veckor – men hon kommer inte att vara helt ledig.

Tilde de Paula Ebys sommarprat i P1 sänds 16 augusti

På torsdagen presenterades hon alltså som en av årets sommarpratare i radions P1 i samband med den stora presskonferensen i Berwaldhallen i Stockholm. Nu väntar förberedelser inför programmets sändning i mitten på augusti i P1.

Tillbaka på jobbet hos TV4 är hon igen i början av augusti, berättar Tilde.

– Förutom sommarpratet så ska jag vara ledig till och med första veckan i augusti, säger Tilde.

Vad blir största utmaningen med ditt sommarprat? 

– Att berätta om sig själv när jag egentligen tycker att det är roligast, om jag ska vara ärlig, att fråga andra om saker. Det är en inneboende nyfikenhet och vilja att lära mig saker och ting av andra, och nu ska jag leverera det, säger Tilde de Paula.

Och fortsätter:

– Det är lite prestationsångest över det. Men jag har ju en sommar på mig att fundera och formulera så förhoppningsvis känns det relevant.

Dela gärna vidare om du också ser fram emot Tildes sommarprat – och för att önska henne en glad sommar! 

HELA LISTAN: De sommarpratar i P1