Därför nobbar Kikki samarbetet med Bettan och Lotta egentligen – oväntade beskedet efter alla år ihop

Bettan och Lotta ger sig ut på en stor julturné ihop.

I Nyhetsmorgon berättar duon svara på varför Kikki Danielsson inte är med.

För oss som har hängt med ett tag har säkert hört Mello-klassikern ”Vem e’ de’ du vill ha”. En låt som kammade hem en tredjeplats i den stora finalen.

Bakom schlagerdängan stod succétrion KikkiBettan och Lotta. En grupp fenomenala sångerskor bestående av Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg. 

Efter medverkan i Melodifestivalen följde också en krogshow, men sedan 2004 har det varit tyst från vännerna. I stället har de satsat på sina individuella karrirärer. 

Därför lämnar Lotta ”Lotta på Liseberg” egentligen

Lotta Engberg har ju som bekant haft fullt upp med ”Lotta på Liseberg” som hon varit programledare för i tjugo år.

Men nyligen kom beskedet att Lotta lägger ner arbetet på Liseberg.

– Att ta beslutet att sluta var på ett sätt lätt och på ett sätt bland det svåraste jag gjort, sade Lotta Engberg då i ett pressmeddelande.

Lotta säger vidare att hon nu ska lägga fokus på familjen.

– Nu stänger jag dörren men öppnar upp fönstret på vid gavel. För det finns en Malte och en Viktor och en Alma och en Stella och en Oskar och en Arvid som alla sommarlov haft en mormor som jobbat. Nu ska vi ta igen den tiden, tillade hon i pressmeddelandet.

Men innan nästa sommar är här är det dags för Lotta Enberg att åka ut på julturné tillsammans med sin goda vän och kollega Elisabeth Andreassen.

Lotta och Bettan på julturné

Det var i början av årets om Lotta och ”Bettan” meddelade att de skulle ge sig ut på en turné tillsammans i vinter.

”Äntligen blir den av. Turnén vi har längtat så efter. Välkomna alla ni som vill komma och dela en kväll med oss”, skrev Lotta Engberg på Instagram.

Nyligen var de med i Nyhetsmorgon och gav ett smakprov på de medleyn de kommer att spela runt om i landets kyrkor.

– Vi har alltid haft en lust att göra nånting tillsammans efter Kicki, Bettan Lotta, det var en fantastisk tid. Och så har vi snackat litegrann om julturné och komma ut i kyrkorna lite grann, berättar Bettan.

I Nyhetsmorgon pratade de två musikerna också om deras vänskap som har hållit i över 40 år.

– Sedan 20 år tillbaka har Bettan och jag suttit vid pianot jag vet inte hur många gånger. När det varit efterfest har vi inte hamnat vid baren utan vi har suttit vid flygeln och spelat och sjungit. Så egentligen har det funnits en längtan att inte bara vi ska höra, berättar Lotta Engberg i Nyhetsmorgon.

Kikki nobbar Bettan och Lotta

Men någon återförening med Kikki finns inte i sikte.

– Hon har sin egen karriär, en egen turné nu. En egen jättefin karriär, jag tar av mig hatten för Kikki som är igång med nya countryplattor. All ära till henne för det. Hon hade nog inte kunnat vara med här nu, säger Bettan i Nyhetsmorgon.