Efter djurmisskötseln och vreden i Farmen – här är TV4:s nya besked

Det har stormat kring tv-programmet ”Farmen” i vinter.

Nyligen fick programmet massiv kritik efter upptäckten av misskötsel av djur på gården.

Dessutom har det varit många konflikter och skandaler runt deltagarna i programmet – och nu väljer TV4 att svara tittarna på kritiken.

Det var under tisdagens avsnitt av TV4-programmet Farmen som tittarna kunde se hur deltagarna Robert Lundström och Dee Omar besökte hästarna i hagen.

Men under besöket gjorde de en skrämmande upptäckt: En av hästarna hade fått stå med sitt metallbett hela natten. Det ska bara användas när hästen rids eftersom det är ett redskap som används för att styra med.

– Hur fan kan man glömma att ta av det här? Hon har stått här sedan i går, säger en chockad Robert Lundström till Dee Omar i avsnittet.

Efter att programmet visades rasade tittarna mot TV4. Hur kan detta ha fått ske på gården? TV4 förklarade då:

– Det var en deltagare som glömde betslet under natten efter en sen kväll. Det är ytterst olyckligt, men det är bra att det upptäcktes och vi får helt enkelt hålla ännu bättre koll på det i fortsättningen, sade TV4:s presstalesperson Anders Edholm till Expressen.

TV4 svarar – efter massiva tittarstormen

Tittarstormen runt deltagarna har också gjort att kanalen nu skrivit ett långt brev till sina tittare. I ett inlägg på Facebook-sidan för Farmen beskriver TV4 att det har varit en ”stökig säsong”.

”Inspelningarna stoppades flertalet gånger under sommaren där man samlade och pratade med de inblandade både i grupp och enskilt” skriver kanalen.

TV4 skriver också i inlägget att deltagarna inte förtjänar något näthat.

”Speciell situation vara med i Farmen”

”Ingen av dem har gjort sig förtjänta av det näthat många av er uttryckte här igår.”

”Att vara med i Farmen är en väldigt speciell situation och många deltagare kan agera och reagera på ett sätt som de förmodligen inte hade gjort i det vanliga livet. Vi förstår om ni uppfattar vissa situationer som både hårda och obehagliga, men vill påminna om att de som gör programmet ute på Farmen alltid finns på plats och finns där för alla deltagare. Inspelningarna stoppades flera gånger under sommaren där man samlade och pratade med deltagarna, både i grupp och enskilt, för att lugna, medla och ge stöd. Det här ledde till att konflikterna lugnade ned sig betydligt och det kommer ni får se ikväll.”

https://www.facebook.com/Farmentv4/posts/1737913716272709

Programledaren Paolo Roberto har också förklarat det hela i en video på TV4:s Facebook-sida:

[arve url=”https://www.facebook.com/Farmentv4/videos/1738244666239614/” aspect_ratio=”1:1″ /]

Vad tycker du om årets Farmen? Skriv gärna en kommentar.