”En plats i solen”-profilen ville hålla sin dödliga kamp hemlig – då riktade tittarna kritik om hans utseende

Det var mitt under inspelningarna av tittarsuccén ”En plats i solen”, som Jonnie Irwin märkte att någonting inte stod rätt till.

Bara en kort tid senare nåddes han av det omskakande mardrömsbeskedet: han hade drabbats av obotlig cancer.

För en tid sedan berättade han själv om den svåra sjukdomskampen, och hur han tillbringar den sista tiden med sin familj.

På sociala medier har tittarna fått följa med på hans resa, och hur han har förändrats i sitt utseende sedan cancerbeskedet.

Men tyvärr har långt ifrån alla visat kärlek och omtanke mot tv-profilen.

I en ny intervju med brittiska The Sun, berättar Irwing att flera påpekat att han rasat i kilo och riktat hånfulla kommentarer mot honom.

– Jag blev riktigt upprörd. Kompletta främlingar skickade meddelanden till mig och låtsades att de ville mitt bästa men hur skulle kommentarer om min sjukdom hjälpa mig?, säger han till sajten.

På ett kort ögonblick kan livet förändras för all framtid.

Jonnie Irwin har synts i flera år i brittiska tittarsuccén ”En plats i solen”.

Programmet som även synts i Sverige på Tv4, gjorde Jonnie till en välkänd prpgramledare.

Han blev snabbt känd för sin varma personlighet och genuina intresse för att hjälpa deltagarna som önskade hitta sina nya drömbostäder.

Men under de senaste åren har vi fått se allt mindre av den charmige profilen i tv-rutan.

Den nyss fyllda 49-åringen meddelade nämligen nyligen den hjärtskärande nyheten att han drabbats av cancer.

I en intervju med Hello magazine öppnade han upp för första gången om sin hälsokamp, och hur de första varningstecknen hade uppenbarats under tv-inspelning.

Jonnie Irwin
Foto: TV4

Irwing berättade då hur han plötsligt hade börjat se suddigt när han körde i Italien efter att ha just spelat in ”En plats i solen”.

Han fick förståeligt nog panik och uppsökte sjukvård genast för att få veta vad som kan ha hänt.

Väl på sjukhuset kom beskedet han aldrig hade kunnat föreställa sig på – han hade lungcancer som spridit sig till hjärnan.

– Inom loppet av en vecka från inspelningen fick jag veta att jag hade sex månader kvar att leva, berättade han för magasinet Hello.

Hans första tanke var hur han skulle klara av att berätta nyheten för sin familj.

Allt han kunde tänka på var att han ville be dem om ursäkt för att han blivit sjuk då han kände sig så skyldig.

Exakt hur mycket tid han har kvar i livet vet inte Jonnie.

Han har genomgått flera behandlingar som kan ha köpt honom mer tid, men cancern som har tagit över hans kropp är går inte att bota.

Jonnie Irwin
Foto: TV4

Sista resan med hustrun

När han nyligen fyllde 49 år hade han bara en önskan – att få ge sig ut på en sista resa med sin fru.

på sin Instagram visade tittarfavoriten upp hur de begett sig till romantikens huvudstad – Paris.

”Det har varit en jäkla vecka. Jag är överväldigad av alla fantastiska meddelanden från er. Tack så mycket. Hur rörande det än har varit, har jag också tyckt att det är ganska overkligt – nästan som vi pratar om något annat”, skrev han då på sin Instagram och fortsatte:

”Genom allt detta har min fru stått vid min sida så jag tänkte att vi skulle ta oss till Paris över helgen. Vi kunde bara göra detta med hjälp av min familj, i synnerhet mina fantastiska systrar som släppte allt och har kört till oss för att ta hand om barnen. Vi har det fantastiskt. Tack så mycket”.

LÄS MER: ”En plats i solen”-profilen Jonnie Irwins ilska – ratades efter cancerbeskedet

Tittarnas hårda ord om utseendet

Men en sak är säker: Jonnie tänker inte ge upp.

Med den tid som han har kvar tänker han tillbringa varje sekund med sin familj och dela med sig av sin gripande historia på sina sociala medier.

Men att ha just delat med sig av allt som skett i hans liv efter cancerbeskedet har inte alltid inneburit värme och kärlek från tittarnas håll.

I en ny intervju med brittiska The Sun öppnar Jonnie upp om hur många trogna tittare har riktat hånfulla kommentarer mot honom.

Under de två år som Irwing höll sin cancer hemlig för omvärlden, fick han ofta höra pikar från tittare som påpekade hans stora utseendeförändring.

Att få berätta själv om sin cancer när han själv tyckte att det kändes rätt, var viktigt för Jonnie.

Men att han helst ville fokusera på att hålla hoppet uppe, kommenterade många tittare att han rasat i vikt.

Många började nyfiket gräva i hur det kom sig att deras stora favorit plötsligt förändrats så mycket.

– Jag berättade sanningen för de närmaste men jag var rädd att jag skulle förlora jobb. Jag sa till folk att jag tappade håret på grund av att jag är i 40-årsåldern och det är vad som händer när du får tvillingar. Men folk kommenterade fortfarande ”du ser inte ut att må bra” på Instagram. ”Jag menar: Vem vill höra det”?

Ilskan efter påhoppen

Jonnie berättar att han svarade ibland på tittarnas nyfikna kommentarer, men att det var svårt att hålla känslorna i styr.

Inombords kokade ilskan.

– De svarade att de skrev så för att de bryr sig, men de ville ju bara skvallra om mig och min cancer. Jag blev riktigt upprörd. Kompletta främlingar skickade meddelanden till mig och låtsades att de ville mitt bästa men hur skulle kommentarer om min sjukdom hjälpa mig? Det gjorde mig bara upprörd. Det kändes som en häxjakt, säger han till The Sun. 

Vi tänker på dig kära du, all vår kärlek till dig och din familj i denna svåra stund Jonnie.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.