Felix Herngrens stora familjelycka – ska bli morfar för första gången: ”Jag är enormt tacksam”

Felix Herngren har själv sex egna barn och ett bonusbarn.

Familjen är stor, men nu ska det komma tillökning!

Och Felix Herngren är spänd inför sin nya roll.

Skådespelaren, komikern och regissören Felix Herngren, 52, ska få tillskott till familjen. Han har själv sex egna barn plus ett bonusbarn och är tillsammans med Clara Herngren, 46, sedan 2005.

Hans syster har fått barnbarn nyligen och släktträdet bara växer och växer.

GÖTEBORG 2016-06-08 Bröderna Felix (th) och Måns Herngren under en pressträff inför filmen ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”, uppföljaren till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, i regi av Felix och Måns Herngren. Foto: Thomas Johansson / TT

”Ska jag bli morfar?”

Men nu ska Felix Herngren bli morfar – för första gången. Det är något han ser fram emot men också har lite noja över.

– Det är väldigt kul, dock ger det mig lite åldersnoja. Liksom ”ska jag bli morfar?”, säger Felix Herngren i radioprogrammet Rix Morronzoo.

Kommer ha barn i samma ålder

Hans yngsta dotter är bara 5 år gammal, det betyder att barnbarnet kommer vara nära i ålder med sin moster. Det tycker Felix är extra roligt.

– Mitt barnbarn och min dotter kommer ju vara jämngamla. Kul för dem att kunna gå ut och dansa tillsammans sen och bara ”jag ska ut med min moster!”, säger han i Rix Morronzoo.

Felix Herngren. Foto: Wikimedia commons/Frankie Fouganthin

Skaffa ”morfarskägg” och vara ansvarslös

Felix Herngren är väldigt glad och tacksam för att han ska bli morfar och hoppas att graviditeten och allt går som det ska. Han skojar också om att han måste skaffa ett typiskt ”morfarskägg” nu. Den lilla beräknas komma strax efter årsskiftet.

– Jag är enormt tacksam, och jag minns själv hur glad jag var när jag fick mitt första barn. Jag ser ju inte precis fram emot fler blöjbyten! Men jag ser fram emot att vara en ansvarslös morfar som kan köpa godis på vardagarna. Eftersom att jag slipper ta ansvar när det kommer till uppfostran och sådant. En kul morfar, säger Felix Herngren i Rix Morronzoo.

Så underbart att få barnbarn, stort grattis Felix till det blivande morfarskapet!

Sprid detta vidare om du också har egna barnbarn – de är ju det bästa som finns. <3

Video – tv-program vi minns: