Gry Forsells gripande ord om Adam Alsing – stora sorgen efter vännens bortgång: ”Sorgset och ledsamt”

Idag har det gått exakt två månader sedan folkkära tv och radioprofilen Adam Alsing lämnade oss.

En av de som stod han allra närmast är tidigare kollegan och vännen Gry Forsell som sörjer Adam stort, och som nu hoppas att pandemin kommer tas på större allvar efter hans död.

– Många hade inbillat sig att det bara berörde äldre och sjuka människor, men sen dog Adam och då blev det konkret, säger Gry Forssell till Aftonbladet,

Överallt i hela världen har tusentals människor förlorat sina liv i sviterna av coronaviruset.

Tusentals har förlorat en kär vän, familjemedlem, partner eller kollega till sjukdomen.

En av dem som förlorat en närstående är radioprofilen Gry Forsell.

Den 15 april somnade hennes tidigare kollega och nära vän Adam Alsing in i sviterna av coronaviruset.

Han blev 51 år gammal.

– Alla de här abstrakta siffrorna blev plötsligt konkreta för alla som har träffat Adam och för alla som inte träffat honom. Alla hade en relation till honom, det kunde vara via tv eller radio eller att man kände honom privat. Många hade inbillat sig att det bara berörde äldre och sjuka människor, men sen dog Adam och då blev det konkret, säger Gry Forssell till Aftonbladet, som sörjer sin vän stort.

”Vi får inte glömma”

Tiden efter Adam Alsings bortgång har varit svår och tuff, berättar Gry.

– Vi möttes ju varje dag där vi arbetade trots att vi var på olika radiostationer. Det har varit så konstigt att inte ha honom där och det har varit sorgset och ledsamt på jobbet. Men på vår arbetsplats har de tagit det väldigt allvarligt och vi har varit stenhårda med att folk inte får komma in om de är sjuka och att man inte ska röra varandras grejer, säger hon och fortsätter:

Gry Forsell, Adam Alsing
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

– Samtidigt måste vi tänka på att det är ju inte bara han. Folk dör ju varje dag. Vi får inte glömma och tro att det är över. Vi måste fortsätta att sköta oss, fortsätter Gry Forssell.

Det är en tuff tid för oss alla, men vi får hitta styrkan hos varandra! All kärlek till dig Gry och Adams familj, men till alla som förlorat någon!