Gustav Mandelmanns fina hyllning till sin mamma: ”Hela mitt universum”

Gustav och Marie Mandelmann fick besök av Gustavs mamma i det senaste avsnittet av ”Mandelmanns gård”.

Då berättade han om saknaden efter sin pappa – och hyllar samtidigt mamma Mandelmann.

– När jag var liten var mamma hela mitt universum, säger Gustav Mandelmann i programmet.

TV4

Det var i tisdagens avsnitt som tittarna äntligen fick stifta bekantskap med Gustavs mor kommer på besök. Marie och Gustav Mandelmann förberedde inför årets kräftskiva med att baka bröd och göra egna färskostar. Det är sensommar och Gustavs mamma har med sig ett helt gäng från boendet på Österlen.

– Jag är så glad för Gustav och det han är. Jag vill inte ha någon ingenjör eller biskop. Han har den där besattheten av naturen som jag själv har, så då har jag fått delta i det. Han själv är så lycklig och han gör människor så lyckliga. Jag är väldigt lycklig, säger Gustav Mandelmanns mamma i programmet.

TV4

I programmet hyllar Gustav sin mamma.

– När jag var liten var mamma hela mitt universum. Vi kunde sitta och diskutera, hitta myrstackar och göra upptäcksfärder i det lilla, säger Gustav Mandelmann i programmet.

Samtidigt minns de tillbaka på gamla tider. Gustav blir känslosam när han pratar om sin far inför kameran.

Pappan, som kom till Sverige från Egypten, dog för några år sedan och på gården finns ett minnesträd till hans ära.

TV4

– Han lämnade sitt språk och bytte till ett helt främmande språk. Han ville rota sig i Sverige och glömma allt, säger Gustav Mandelmann som förklarar att trädet har en särskild plats i hans hjärta.

Han brukar gå dit för att minnas sin far.

– Han var otroligt ensam på många vis. Han hade min mamma, men han var alltid jätteensam. Men pappa visste alltid på råd. Fortfarande så går jag upp där för att få kraft och sitter och funderar ”hur hade du gjort pappa?”.

Dela gärna vidare om du också tittar på Mandelmanns!