Hurra! Abbas nya succé – får fint pris efter återföreningen: ”Ett mirakel”

Abbas återförening blev en världsnyhet.

Nu prisas superkvartetten som ”Årets grupp” på Rockbjörnen.

– Tack så mycket, säger Björn Ulvaeus till Aftonbladet.

De har sålt 400 miljoner skivor, haft närmare 70 singlar som listettor över världen och blivit Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna.

Så när Abba förra hösten, efter 39 års lång väntan, lät meddela att de skulle återförenas var det en bomb av stora mått.

Resultatet blev Abbas nionde studioalbum, ”Voyage”. Och trots att åren gått visade Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog återigen vilka fullblodsproffs de är.

”Voyage” gick i flera länder raka vägen in som etta på albumlistorna. På bara en vecka såldes albumet i mer än 1 miljon exemplar.

– Vi är så glada att våra fans verkar gilla vårt nya album lika mycket som vi tyckte om att göra det! Vi är fullständigt ovan månen över att ha ett album i toppen av listorna igen, sade de fyra Abba-medlemmarna i ett gemensamt uttalande.

abba
Foto: TT

Abba vinner Rockbjörnen

Och framgångarna bara fortsätter efter den svenska popgruppens bejublade comeback.

Under torsdagen fick Abba nämligen ta emot Rockbjörnen för Årets grupp. Ett pris som utses av Aftonbladets läsare och som Abba nu vinner för första gången i den aktuella kategorin.

– Tack så mycket Aftonbladets läsare och hela svenska folket, säger Björn Ulvaeus och fortsätter:

– Det är stort att få Rockbjörnen och det är naturligtvis ännu större att få Rockbjörnen när man som vi slutade vara aktiva som grupp för 40 år sen, det är lite grann av ett mirakel.

Tidigare har Abba vunnit en Rockbjörn tillsammans, då som ”Århundradets svenska grupp/artist”. Utöver det har både Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog prisats som ”Årets kvinnliga artist”, 1982 respektive 1983. Medan Björn Ulvaeus och Benny Andersson 1984 vann ”Årets album” med ”Chess”.

Så välförtjänt. Dela gärna för att hylla Abba!

LÄS MER: Hurra! Benjamin Ingrossos stora succé – årets stora kung med dubbla priser på Rockbjörnen