Ica-profilens tårar för Hans Mosesson – bryter ihop i sändning: ”Kommer betyda mycket för mig livet ut”

Hans Mosesson har gått ur tiden.
Nationalteatern-grundaren blev också ”Ica-Stig” med hela svenska folket.
Nu sörjs han av sina kollegor i reklamsåpan.
– Jag är jätteledsen, säger Magnus Skogsberg Tear i Nyhetsmorgon.

Hans Mosesson var en mångsysslare av rang.

Förutom att han var en av grundarna av legendariska fria teatergruppen och rockbandet Nationalteatern – blev han förstås också ”Ica-Stig” med hela svenska folket.

Detta då han i många år medverkade i den prisade reklamsåpan.

På fredagsförmiddagen kom beskedet att Mosesson avlidit.

– Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna, skriver familjen i ett uttalande till DN.

Han sörjs nu av kollegorna i Ica-reklamen.

Magnus Skogsberg Tear, som spelar ”Ica-Sebastian”, blir märkbart rörd när han medverkar i Nyhetsmorgon på fredagen för att berätta om sina minnen av Hans.

Som blev en stor förebild för honom själv personligen.

– Hans var en man med en stor kompass. Enorm integritet. Framförallt, förutom att han var en fantastisk skådespelare, också en jättefantastisk manlig förebild. Alltså han hade humor, var en sån där pappa som alla skulle behöva. Och jag som inte haft en pappa under stor del av mitt liv, jag ”samlade” ju på de pappor som fanns på stan och var bra. Han betydde väldigt, väldigt mycket för mig och kommer göra det livet ut, säger Skogsberg Tear i TV4.

Skådespelaren är förkrossad efter nyheten. Men minnena kommer att leva vidare.

– Jag är jätteledsen. Jag kommer alltid att höra hans röst, ”vad skulle Hans ha sagt och tänkt?” och sådär. Sen hade ju Hans en fantastisk humor, säger Skogsberg Tear.

Han blir tvungen att torka tårarna i sändningen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Jag har massor med fina minnen. En sak som jag minns extra mycket var när jag precis hade blivit uppraggad in i den här nya Ica-såpan och fått ett första manus med en obegriplig latinsk mening som jag drömde mardrömmar om. När vi hade spelat in första avsnittet då blinkade han med sitt göteborgska, lite rynkiga öga och sa: ”du är bra”. Det var ett sånt underbart godkännande.

Hans Mosesson blev 79 år. Han gick ur tiden den 25 oktober efter en kort tids sjukdom.

Tack för allt, Hans. Vila i frid.