Jenny Strömstedts stora vrede – efter upptäckten: ”Polisanmäl!”

.

Jenny Strömstedt vill nu varna alla sina tittare. 

Bedragare använder hennes namn olovligen för att tjäna pengar – och nu uppmanar hon alla sina följare att polisanmäla.

”OBS! Viktigt!”, inleder Jenny. 

Det är inte första gången som bedragare utnyttjar TV4-profilers namn för att sprida felaktig information i syfte att lura privatpersoner.

I februari i år rasade kollegorna Jenny Alversjö och Jesper Börjesson mot bluffannonser som spreds i deras namn.

– Nej, nu får det vara nog. Ni fega ynkliga bedragare som utnyttjar mina kollegors offentlighet att lura oskyldiga godtrogna människor att köpa dyra värdelösa krämer. Lyssna nu – KÖP INGENTING från någon eller några som påstår att vi lämnat våra jobb för att sälja ren smörja, skrev Jenny Alversjö på Instagram då.

– Inte en enda krona ska de tjäna på den här vidriga bluffverksamheten.

Även Jenny Strömstedt röt ifrån:

– Just nu cirkulerar en fejkartikel på nätet som påstår att att slutar på Tv4 för att börja sälja nån tramsig kräm. Folks! Jag meddelar härmed att jag icke tänker lämna mitt jobb inom den närmsta framtiden med mindre än att jag släpas ut ur studion, skrev Jenny vid tillfället.

Och nu verkar det som om Jenny Strömstedt åter drabbats av dessa bluffannonser.

På sin Instagram går tv-programledaren nu ut och varnar alla. Så här skriver hon:

– OBS! Viktigt! Jag får fortfarande meddelanden från personer som köpt hudvårdsprodukter för jättemycket pengar från bedragare som använder mitt och andra Tv4 profilers namn för att sälja. TV4 har ett pågående arbete för att i samarbete med jurister komma åt de här idioterna. Det visar sig vara svårt men det kommer förhoppningvis att gå, skriver Jenny på Instagram.

Bedragare utnyttjar Strömstedts namn utan hennes vetskap, och nu vill hon få ett slut på det. Hon uppmanar alla som råkar ut för bluffarna att polisanmäla.

– Gå aldrig på reklam för mirakelkurer i webbannonser! Spendera inte stora pengar på att köpa produkter på nätet! Jag ska inte sluta någonstans. Jag jobbar som journalist på TV4 och gör inte reklam för någonting. Alla annonser ni ser med mitt namn som inte handlar om program på TV4 är fejk. Om ni ändå råkat illa ut – polisanmäl! En tumregel dock – var alltid kritisk till reklam och erbjudanden., skriver Jenny Strömstedt på Instagram där hon också får mycket stöd av tittarna.

Här kan man läsa Jennys inlägg i sin helhet, där hon visar hur en tittare hört av sig till henne och berättar hur hon fick betala 1 900 kronor efter att ha gått på en bluffannons.

Jag kan verkligen förstå din frustration, Jenny!

DELA gärna vidare, så att ingen mer behöver gå på dessa bluffar om Jenny eller några andra TV-profiler!